М'ясокомбінат із Харківської області релокують на Волинь

релокація, Роганський м'ясокомбінат
Фірмовий магазин Роганського м'ясокомбінату. Фото: Facebook компанії

Виробничі потужності харківського ТОВ "ПП Роганський м'ясокомбінат" перенесуть на територію Ківерцівської громади Волинської області.

Про це повідомив перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Мовенко.

"Це дуже добре, що в нашу область продовжують релокуватися підприємства. Адже нові інвестиції сприяють розвитку регіону, створюють нові робочі місця та нові можливості. У Волинській області дуже великий інвестиційний потенціал. Близькість до кордону та багато інших факторів, які вигідні підприємцям", — сказав Мовенко.

М'ясокомбінат розміщувався у Вовчанську Харківської області. Його потужності досягали 18 тис тонн сиров'ялених, сирокопчених та твердокопчених ковбасних продуктів на рік. У 2019-2021 раках на підприємстві реконструювали забійний цех, який було введено в експлуатацію за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення.

Завод потрапив під окупацію в перший день Великої війни, 24 лютого 2022 року.

"Після звільнення міста деяке обладнання ми вивезли. На жаль, російські ракетні атаки зруйнували виробництво, а обстріли продовжуються й до сьогодні. Тому ми вирішили припинити там діяльність та переїхати у безпечніший регіон. З початку повномасштабного вторгнення велика кількість наших спеціалістів виїхали закордон та в інші області України. Зокрема, й на Волинь. Тому ми прийняли рішення розглянути вашу область для будівництва м’ясокомбінату", — додав власник м’ясокомбінату Ігор Фельдштейн.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю в реалізації задуманого проекту.

Нагадаємо, в Україні діє урядова програма релокації бізнесу. Підприємства, які розташовані поблизу лінії фронту, або були в окупації чи поблизу лінії фронту, можуть нею скористатися.