найкращі банки, онлайн-голосування

Найкращі банки України 2024 за версією Delo.ua

Бізнес-портал Delo.ua та журнал TOP-100: Рейтинги найбільших" пропонують вам щорічний рейтинг найкращих банків України.

За 11 місяців 2023 року фінансовий результат банківського сектору після сплати податків становив 130,55 млрд грн! Банки залишаються стабільними та прибутковими фінустановами. Ба більше!  Попри війну та підвищені ризики Банки продовжують виконувати одну з головних своїх функцій - кредитування економіки. Протягом 2023 року підприємці отримали від українських банків понад 23,9 тис. доступних кредитів на 97,2 млрд грн. Це є свідченням того, що навіть протягом другого року повномасштабної війни фінансовий сектор України зберігав стабільність та продовжував виконувати свої основні функції.    

Спільно з вами ми визначили найкращі банки у таких сегментах як депозити фізосіб, кредити населенню та бізнесу, найкращі онлайн сервіси тощо!

Ми обирали лідерів банківського ринку у два етапи:

  • На першому етапі за підсумками онлайн голосування було визначено Топ-10 банків у кожній з представлених номінацій. 
  • На другому експертне журі визначило ТОП-5 найкращих банків у кожному сегменті ринку - ці фінустанови й стали переможцями, отримавши звання "Лідер банківського ринку" за версією Delo.ua та журналу TOP-100: Рейтинги найбільших"!
Номінація №1 "Банк з найкращими умовами для депозитів" Номінація №2 "Банк з найкращими умовами споживчого кредитування" Номінація №3 "Банк з найкращими картковими продуктами" Номінація №4 "Банк з найкращими умовами для МСБ та корпоративного сектора" Номінація №5 "Найкращий онлайн-банкінг" Номінація №6 "Банк з найкращими умовами для аграріїв" Номінація №7 "Банк з найкращими умовами для обслуговування IT" Номінація №8 "Спец-номінація: "Ефективна робота з NPL""
Склад експертного журі
  • Юрій Гусєв

    головний редактор Delo.ua

  • Віталій Шапран

    економіст, фінансовий аналітик, екс-член Ради НБУ

  • Богдан Данилишин

    др. економічних наук, екс-голова Ради НБУ

  • Вячеслав Черняховський

    генеральний директор Асоціації Страховий Бізнес

  • Максим Біроваш

    головний редактор журналу TOP100 Рейтинги найкращих

  • Олександр Карпов

    директор Ukrainian Interbank Payment Systems Member Association "EMA"

  • Андрій Дубас

    президент АУБ

БАНК З НАЙКРАЩИМИ УМОВАМИ ДЛЯ ДЕПОЗИТІВ
ПУМБ
Категорія:
ПУМБ

Рік заснування: 1991

Кошти фізичних осіб: 47,5 млрд грн


ПУМБ зарекомендував себе одним із найнадійніших банків для збереження заощаджень - за понад 30 років банк жодного разу не скасував виплати. Є агентом ФГВФО, тож попри війну та складну економічну ситуацію у країні продовжує виконувати свої зобов’язання. Цим здобув довіру українців - 86% клієнтів повторно розміщують свої депозити в ПУМБ. Сьогодні має найбільший обсяг приросту строкових депозитів фізичних осіб у гривні серед інших банків, а також входить до ТОП-5 банків за розміром депозитного портфелю фізосіб у гривні.

ПриватБанк
Категорія:
ПриватБанк

Рік заснування: 1992

Кошти фізичних осіб: 391,5 млрд грн


Протягом багатьох років ПриватБанк залишається провідним банком у сфері депозитів завдяки справедливим ставкам, зрозумілим умовам для збереження вкладів та зручному оформленню. Банк пропонує клієнтам безліч програм для заощаджень у гривні та валюті, а також надає можливість відкрити депозит прямо у додатку. Має високий рівень надійності, що позначається на системному зростанні депозитних вкладень як фізосіб, так і підприємств. За 2023 рік обсяг депозитів фізосіб у ПриватБанку збільшився на на 18,9% до 391,5 млрд грн.

Sense Банк
Категорія:
Sense Банк

Рік заснування: 1992

Кошти фізичних осіб: 47,8 млрд грн


 

Sense Банк один з найбільших державних банків. Має достатньо конкурентні відсоткові ставки у гривні і середні у валюті. Банк пропонує вкладникам справедливі умови депозитів та забезпечує гнучкість у виборі терміну вкладу. Безпечність та надійність депозитів у Sense Банку гарантує ФГВФО. Використовуючи сучасні технології, банк надає зручний онлайн-доступ до рахунків, що дозволяє клієнтам керувати власними заощадженнями прямо з мобільного додатку.
 

Ощадбанк
Категорія:
Ощадбанк

Рік заснування: 1991

Кошти фізичних осіб: 188,3 млрд грн


Ощадбанк є одним із найпопулярніших банків для збереження заощаджень. Має різні види вкладів для будь-яких потреб та регулярно відкриває нові депозитні програми. Відомий вигідними процентними ставками та має захист депозитів Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Ощадбанк користується високою довірою та лояльністю серед вкладників, тож неодноразово посідав перше місце серед українських банків за сумою залучених коштів фізичних осіб. У 2023 році депозитний портфель банку в усіх валютах досяг позначки у 80 млрд грн.

Кредобанк
Категорія:
Кредобанк

Рік заснування: 1990

Кошти фізичних осіб: 16 млрд грн


 

Кредобанк має найвищий рівень кредитоспроможності та регулярно посідає перші місця різних рейтингів із фінансової надійності українських банків. Ця фінансова установа є постійним учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з моменту його заснування, тож виступає безпечним та надійним партнером для своїх вкладників. Пропонує клієнтам кілька видів вкладів із різним терміном, конкурентні ставки та можливість оформити депозит онлайн. Крім того, дозволяє відкрити депозит не лише у гривнях, євро та доларах, але й у злотих.

БАНК З НАЙКРАЩИМИ УМОВАМИ СПОЖИВЧОГО КРЕДИТУВАННЯ
ПриватБанк
Категорія:
ПриватБанк

Рік заснування: 1992

Портфель кредитів фізособам: 60,1 млрд грн


 

ПриватБанк визначається одним із найбільших портфелів кредитів фізособам та ФОП на ринку. У 2023 році чистий портфель роздрібних кредитів фінансової установи виріс на 39% до понад 60 млрд грн, а чистий портфель кредитів для бізнесу - на 23% до понад 30 млрд грн. Наразі ПриватБанк активно працює над покращенням якості свого кредитного портфеля, що дає банку значну економію за витратами на формування резервів. Наприклад, у 2023 році вони зменшились на 11,8 млрд грн, якщо порівнювати із попереднім роком.

Універсал банк
Категорія:
Універсал банк

Рік заснування: Універсал банк – 1994, monobank - 2017

Портфель кредитів фізособам: 27,9 млрд грн


Кредитні умови Універсал банку є одними із найвигідніших та найбільш лояльних на українському фінансовому ринку, що регулярно здобуває банку перші місця у номінаціях із найкращого кредитного продукту у відповідних рейтингах. Українці охоче кредитуються тут і через високу доступність, легкість та зручність оформлення кредиту. Це позначається на показниках установи - сьогодні Універсал банк має друге місце за обсягами кредитів фізособам, а роздрібний кредитний портфель банку за 2023 рік зріс майже вдвічі.

Укргазбанк
Категорія:
Укргазбанк

Рік заснування: 1993

Портфель кредитів фізособам: 5,3 млрд грн

 

Укргазбанк відзначається значущим внеском у сегмент споживчого кредитування в Україні, надаючи своїм клієнтам широкий вибір кредитних програм для вирішення різноманітних фінансових потреб. Одним із провідних напрямків роботи банку є  іпотечне кредитування, яке установа активно розвиває. Сьогодні Укргазбанк є одним із беззаперечних лідерів державних програм “Доступні кредити 5-7-9%” та єОселя. За фінансовими показниками 2023 року банк надав кредитів підприємцям та населенню на сумму у 73 млрд грн.

Райффайзен Банк
Категорія:
Райффайзен Банк

Рік заснування: 1992

Портфель кредитів фізособам: 4,3 млрд грн


Райффайзен Банк залишається одним із найпопулярніших банків-кредиторів для українського населення - за 2023 рік установа видала понад 90 млрд грн нових кредитів. Банк надає позики кредитоспроможним клієнтам, пропонуючи декілька програм під різні фінансові потреби та кредитні картки з різними лімітами. Кредити Райффайзен Банку зручно оформлювати, вони відрізняються справедливими відсотковими ставками та прозорими умовами погашення. Для деяких позик можливі кредитні канікули та реструктуризація.

Sense Банк
Категорія:
Sense Банк

Рік заснування: 1992

Портфель кредитів фізособам: 8,9 млрд грн


Sense Банк має повноцінне кредитування фізичних осіб за всіма доступними роздрібними програмами. У банку є можливість оформити кредитну карту, позику готівкою чи на карту, на товари чи послуги, а також кредити на шопінг у інтернеті - установа співпрацює із безліччю магазинів-партнерів. Банк підключений до пільгової іпотечної програми “є-Оселя” та надає українцям кредити на житло за ставкою 3% або 7% річних. Відзначається надзвичайною простотою оформлення позики та має шість каналів для погашення кредиту.

БАНК З НАЙКРАЩИМИ КАРТКОВИМИ ПРОДУКТАМИ
Універсал банк
Категорія:
Універсал банк

Рік заснування: Універсал банк – 1994, monobank - 2017


Універсал банк впродовж останніх років активно розвиває власні продукти для фізосіб, що позначається на наповненості карткових програм. Різноманітні партнерські пропозиції роблять картки банку зручними та дійсно вигідним платіжним засобом для шопінгу, подорожей, розрахунків у інтернеті. Варто відмітити й Monobank - популярний роздрібний продукт Універсал банку, який має понад 8 млн клієнтів та займає друге місце серед українських банків за кількістю платіжних карток - наразі установою випущено понад 16 млн карток.

ПУМБ
Категорія:
ПУМБ

Рік заснування: 1991


Сьогодні ПУМБ має близько 5 млн випущених карток та визнаний одним із кращих банків для відкриття зарплатної картки. Поповнення цієї категорії карток не передбачає комісії, а зняття з них готівки в будь-якому українському банкоматі є безкоштовним. Картки установи швидко відкрити онлайн, а пластик можна замовити доставкою не тільки по Україні, але й за кордон. ПУМБ пропонує клієнтам вигідні умови та тарифи обслуговування карток, а також постійно працює над покращенням карткового продукту.

ІдеяБанк
Категорія:
ІдеяБанк

Рік заснування: 1989


 ІдеяБанк відзначається гнучкою та зручною системою карток під різні потреби. У банку можна відкрити платіжні картки для щоденних розрахунків, для зарплати та інших видів доходу, пенсійних виплат, а також картку єПідтримки. Клієнтам надають можливість замовити картки кількох рівнів із додатковими сервісами, а також кредитні картки з різними лімітами та пільговим періодом - для зняття готівки, безготівкової оплати тощо. ІдеяБанк постійно розвиває та оновлює карткову лінійку та тарифні плани.

Таскомбанк
Категорія:
Таскомбанк

Рік заснування: 1989


Кредитні та платіжні картки ТАСкомбанк відрізняються вигідними та зрозумілими умовами користування, а також різноманітними бонусними пропозиціями для клієнтів. З цього приводу банк активно співпрацює з українським рітейлом, інтернет-магазинами, службами таксі, міськими радами тощо та регулярно надає держателям своїх карток знижки на безліч товарів та послуг. Крім того, на частині карток фінансової установи доступний кешбек. Сьогодні банк має понад один мільйон випущених карток.

Ощадбанк
Категорія:
Ощадбанк

Рік заснування: 1991


Картки Ощадбанку залишаються одними із найпопулярніших в Україні - банк пропонує для своїх клієнтів дебетові та кредитні картки під будь-які потреби. Доступні картки для розрахунків, переказів, сплати платежів, для отримання різних видів грошових виплат, а також для користування підлітками. Банк пропонує кілька програм за кредитними картками з різним кредитним лімітом та умовами відшкодування позичених коштів. Наразі кількість випущених платіжних карток Ощадбанку становить понад 16 млн екземплярів.

БАНК З НАЙКРАЩИМИ УМОВАМИ ДЛЯ МСБ ТА КОРПОРАТИВНОГО СЕКТОРА
Укрексімбанк
Категорія:
Укрексімбанк

Рік заснування: 1992

Портфель кредитів юрособам: 75,5 млрд грн

 

Укрексімбанк розробляє та впроваджує великий спектр послуг для українського бізнесу. Сьогодні банк надає підприємцям низку спеціальних позик - наприклад, інвестиційні кредити на розвиток бізнесу з цільовим використанням коштів або кредити під заставу депозиту. Крім того, установа є учасником державної програми 5-7-9%, а також програм фінансування аграрної галузі та підтримки експорту. За обсягами кредитування клієнтів аграрного сектору банк входить до п’ятірки найактивніших банків-кредиторів.

Укргазбанк
Категорія:
Укргазбанк

Рік заснування: 1993

Портфель кредитів юрособам: 58,1 млрд грн


Укргазбанк надає потужну підтримку підприємствам нафтової та агропромисловості, а також харчової, текстильної, медичної галузі тощо. Банку належить третє місце за розміром чистого кредитного портфеля юридичних осіб з часткою ринку 11%. Визнаний провідним банком у сфері фінансування торгівлі та реалізації програм портфельного страхування експортних кредитів - у 2023 році надав експортерам 363,5 млн грн кредитів. Активно підтримує підприємців мікро- та малого бізнесу кредитами на будівництво обʼєктів зеленої енергетики.

ПУМБ
Категорія:
ПУМБ

Рік заснування: 1991

Портфель кредитів юрособам: 42,2 млрд грн


Банк ПУМБ регулярно визнають у фінансових рейтингах кращим корпоративним банком та найпривабливішим розрахунковим банком для бізнесу. У 2023 році установа мала абсолютний приріст кредитного портфеля юридичних осіб - було зафіксоване зростання на 25% за всіма сегментами бізнесу. Також ПУМБ відзначився абсолютним приростом гривневих поточних рахунків бізнесу. Має безліч кредитних програм для МСБ та один із найзручніших сервісів для обслуговування рахунків фізичних осіб-підприємців.

Південний
Категорія:
Південний

Рік заснування: 1993

Портфель кредитів юрособам: 15,9 млрд грн


Банк Південний пропонує бізнесу широкий перелік кредитних програм: для фінансування поточної діяльності, інвестицій у розвиток, у тому числі рефінансування вже понесених інвестиційних витрат, придбання обладнання, спецтехніки, транспортних засобів, а також спеціальні програми для аграріїв. Кожен проєкт банк розглядає індивідуально, враховуючи його специфіку, можливості та потреби клієнтів. Співпрацює із міжнародними фінансовими установами заради підтримки українського бізнесу та отримання для нього фінансування в Європі.

Банк Кредит Дніпро
Категорія:
Банк Кредит Дніпро

Рік заснування: 1993

Портфель кредитів юрособам: 3,9 млрд грн


Банк Кредит Дніпро надає повний спектр банківських послуг корпоративному бізнесу, особливу увагу приділяючи аграрній галузі. Завдяки системній підтримці підприємств входить у десятку кращих банків із кредитів малому та середньому бізнесу, а також ФОП. Банк має тарифи, спеціально розроблені для підприємців, які працюють в сфері IT, є учасником державної програми 5-7-9%, фінансує повний виробничий цикл для аграрних господарств, надає позики на придбання техніки тощо. За потреби банк реструктуризує частину кредитів.

НАЙКРАЩИЙ ОНЛАЙН-БАНКІНГ
ПУМБ
Категорія:
ПУМБ

Рік заснування: 1991


Застосунок ПУМБ Online має безліч функцій зручного онлайн-банкінгу. Тут клієнти мають можливість отримати широкий перелік банківських та фінансових послуг: перекази з картку на картку, оплату комунальних послуг, поповнення рахунків мобільних операторів без комісії тощо. Крім того, доступне швидке відкриття віртуальних карток, депозитів та кредитів онлайн, отримання виплат від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та отримання виписок. ПУМБ пропонує різні програми лояльності та кешбек-програми банку та партнерів.

Універсал банк
Категорія:
Універсал банк

Рік заснування: Універсал банк – 1994, monobank - 2017


Monobank, роздрібний продукт Універсал Банку, безперечно залишається одним з найпопулярніших банківських мобільних додатків в Україні. Застосунок пропонує усі переваги онлайн банкінгу: керування особистими коштами, платежі, картки, валютні операції, розстрочки, інвестиції у державні облігації і багато іншого. Втім Універсал банк також розвиває власний інтернет-банкінг як для фізичних осіб, так і для бізнесу. Власне платформа для бізнесу пропонує багато переваг, таких як контроль підозрілих операцій, реєстрація користувачів з різним рівнем доступу, можливість проведення операцій 24/7 і все це без абонплати!

Sense Банк
Категорія:
Sense Банк

Рік заснування: 1992


Sense Банк має один із найзручніших банківських застосунків Sense SuperApp, що відзначається високою безпекою та стабільністю роботи, а також широким функціоналом як для фізичних осіб, так і для ФОП. Клієнтам доступне керування власними коштами, онлайн-купівля валюти, пошук відділень на мапі, клієнтська аналітика кредитних пропозицій, керування депозитами, швидке відкриття, випуск та перевипуск цифрової бізнес-карти тощо. Застосунок регулярно покращується - за 2023 рік додаток отримав 25 оновлень та 73 нові функції.

Таскомбанк
Категорія:
Таскомбанк

Рік заснування: Таскомбанк - 1989, Sportbank - 2019


Мобільний застосунок Sportbank має високі оцінки серед користувачів банківських додатків. Пропонує всі базові фінансові послуги та сервіси. У додатку можна додавати дебетові та валютні картка. Можливі кредити, розстрочка та депозити у гривні та іноземних валютах, перекази між картками та рахунками, різні види платежів, у тому числі комунальних. Застосунок дає можливість організувати спільний збір чи задонатити на благодійність, є кешбек за обраними категоріями. Користувачі отримують кредитний ліміт до 100 тисяч грн.
 

IZI-bank
Категорія:
IZI-bank

Рік заснування: 2021


Серед інших банківських додатків застосунок IZI-bank відрізняється легкістю керування, зрозумілим інтерфейсом та аналітичним функціоналом. У додатку доступні без комісій перекази з картки на картку, оплата комуналки, поповнення мобільного, обмін валют тощо. Є можливість управляти бюджетом, налаштовувати особисті фінансові цілі та отримувати аналітику витрат.  Крім того, після завантаження додатку клієнтам надають кредитний ліміт до 200 тисяч грн із ставкою 4,9% в місяць. У застосунку є кешбек на певні категорії.

БАНК З НАЙКРАЩИМИ УМОВАМИ ДЛЯ АГРАРІЇВ
Креді Агріколь Банк
Категорія:
Креді Агріколь Банк

Рік заснування: 1993


Креді Агріколь Банк надає повний спектр банківських послуг підприємцям, але в першу чергу є важливим стратегічним партнером для аграрного бізнесу. В корпоративному портфелі банку частка агросектора становить 50%, а земельний банк всіх клієнтів складає близько 10% загального земельного банку України. Банк має кілька ліній кредитування господарств та приймає участь в усіх державних програмах компенсацій для аграрного бізнесу - підтримує заходи АПК шляхом здешевлення кредитів та компенсує 25% вартості придбаної техніки та обладнання.

Райффайзен Банк
Категорія:
Райффайзен Банк

Рік заснування: 1992


Райффайзен Банк - один із найбільш лояльних банків до української аграрної галузі, тож співпраця з аграріями і сьогодні продовжує бути одним із пріоритетів установи. Банк розуміє специфіку напрямку та має фахову експертизу щодо сільськогосподарського бізнесу. Впроваджує програми із державної підтримки аграріїв та пропонує особливі кредитні умови для виробників. За 2023 рік банк надав фермерам нові кредити на суму понад 14 млрд грн, що позначає Райффайзен Банк як одного з лідерів кредитування аграрних підприємств.

ПУМБ
Категорія:
ПУМБ

Рік заснування: 1991


ПУМБ вже понад сім років активно підтримує українську аграрну промисловість. Незважаючи на виклики воєнного часу, за підсумками 2023 року банк зайняв четверте місце по об’єму кредитування галузі, збільшивши фінансування аграрних проєктів на 70%. Має кілька відповідних кредитних пропозицій для фермерських господарств, а також велику спеціальну програму “Генеральний кредитний ліміт для аграріїв”, максимальна сума фінансування якої становить до 50 млн грн, а ставка річних від 25%.

ОТП-Банк
Категорія:
ОТП-Банк

Рік заснування: 1949


ОТП-Банк пропонує підприємствам аграрного сектору вигідні програми кредитування відповідно до різних потреб господарств та регулярно оновлює пропозиції для цього сектору економіки. Банк практикує спрощений прискорений і стандартизований підхід у фінансуванні фермерів, працює над розвитком факторингових операцій в аграрній сфері, а також разом із ЄБРР надає унікальні кредити з можливістю часткової компенсації їх суми. Також банк має спеціальний тарифний пакет для аграріїв, що передбачає врахування специфіки бізнесу.
 

Укргазбанк
Категорія:
Укргазбанк

Рік заснування: 1993


Укргазбанк є банком-учасником державних компенсаційних програм для підприємств агропромислового комплексу. Фінансова установа регулярно нарощує кредитну підтримку сільськогосподарських підприємств - полегшує доступ до кредитів для малих фермерів, підвищує ліміти кредитування та вводить різноманітні програми під відповідні потреби галузі. Аграрний бізнес, що обслуговується у банку, має змогу отримати часткове гарантування кредитів від Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

БАНК З НАЙКРАЩИМИ УМОВАМИ ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ IT
Райффайзен Банк
Категорія:
Райффайзен Банк

Рік заснування: 1992


Райффайзен Банк приділяє особливу увагу обслуговуванню IT-фахівців - впроваджує та розвиває сервіси, покликані ефективно управляти ресурсами, економити час і кошти, прискорювати платежі та перекази, зменшувати витрати на комісії або об'єднувати підрозділи українських компаній із міжнародними офісами. Банк пропонує для айті-бізнесу та окремих спеціалістів відкриття спеціальних рахунків із вигідними умовами, окремі пакети послуг, налаштовані під IT-діяльність тощо.

Універсал банк
Категорія:
Універсал банк

Рік заснування: Універсал банк – 1994, monobank - 2017


УніверсалБанк за рахунок синергії власних можливостей та переваг, що надає його роздрібний продукт Monobank, є одним із найзручніших банків для айтівців, оскільки адаптував свої послуги для ФОПів та IT-компаній. Банк пропонує спеціальні сервіси для розрахунків, що дозволяють замість окремих платежів на кожного ФОП надсилати один платіж і реєстр із розбивкою на всіх ФОП, що отримують регулярні виплати від окремої компанії. Такі виплати повністю дистанційні та миттєві, можливі як резидентам, так і нерезидентам.

Ukrsibbank
Категорія:
Ukrsibbank

Рік заснування: 1990


Ukrsibbank знається на потребах ІТ-компаній та айтівців - банк обслуговує та надає фінансові сервіси понад 1500 таких компаній та більше 100 тисячам ІТ-фахівцям. Є офіційним банком-партнером  всіх ІТ-Кластерів та ІТ-Асоціацій в Україні. Установа пропонує компаніям комплексне обслуговування з урахуванням специфіки фінансового обігу в ІТ, спрощений документообіг, зручне дистанційне керування рахунками, легкі виплати резидентам та нерезидентам, спеціальні валютні курси, а також рахунки для ФОП з окремими тарифами.

Правекс
Категорія:
Правекс

Рік заснування: 1992


Банк Правекс пропонує айтівцям спеціальну програму FAMIGLIA IT з вигідними умовами та тарифами. Враховуючи специфіку діяльності галузі, пакет послуг від банку передбачає знижки на відправку Swift-переказів, відсутність плати за конвертацію валюти по карткам, а також безкоштовні перекази на особисті рахунки, зарахування на картку та відкриття рахунку підприємця в національній та іноземній валюті. Плату не потребують випуск корпоративної картки, обслуговування рахунку та зняття готівки у відділеннях банку.

Кредобанк
Категорія:
Кредобанк

Рік заснування: 1990

 

Кредобанк розробляє та впроваджує для айтівців та IT-компаній особливі тарифи та пакети послуг. Фахівці цього сектору можуть відкрити у банку спеціальні рахунки з вигідними умовами залежно від того, у якій валюті отримують виручку. Такі рахунки обслуговують за стандартами Premium Banking та передбачають особистого менеджера. IT-компаніям надають послугу, що дозволяє компаніям-замовникам послуг, які співпрацюють з українськими ФОПами, відправляти в Україну один платіж для всіх одержувачів, замість багатьох платежів.

СПЕЦ-НОМІНАЦІЯ: "ЕФЕКТИВНА РОБОТА З NPL"
Укрексімбанк
Категорія:
Укрексімбанк

Укрексімбанк” досяг серйозних показників у роботі з NPL та NPA. У 2022 році державний Укрексімбанк зміг досягти показника врегулювання заборгованості в сумі 1,7 млрд грн, а у 2023 році проактивна позиція Укрексімбанку, безперервна робота NPL підрозділу, попри всі наявні перешкоди, дала банку рекордний результат погашень проблемної заборгованості — 2,7 млрд грн. Сума у 2,7 мільярди — є найбільшим показником із врегулювання проблемної заборгованості за всю історію Банку. Загалом за останні 10 років погашення проблемної заборгованості становили 10,1 млрд грн