НБУ курс:

USD

41,26

--0,01

EUR

44,54

+0,11

Готівковий курс:

USD

41,50

41,46

EUR

45,05

44,91

ПриватБанк виграв касацію у колишніх акціонерів банку

ПриватБанк виграв касацію у колишніх акціонерів банку

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 26 липня задовільнив касаційну скаргу державного ПриватБанку та скасував рішення судів попередніх інстанцій. Про це повідомила пресслужба фінустанови. 

Суд також відмовив у позові про визнання протиправним та скасування розпорядження НБУ від щодо інспекційної перевірки держбанку. Уточнюємо, що даний позов був ініційований колишніми власниками ПриватБанку компанії Тріантал Інвестментс ЛТД.

Нагадаємо, доті в ході перевірки регулятор виявив численні порушення в діяльності менеджменту та колишніх власників ПриватБанку, що в подальшому стало причиною націоналізації банку.

"Це остаточне судове рішення по цій справі, що є важливою складовою частиною судової боротьби державного ПриватБанку з колишніми власниками щодо законності націоналізації банку", — зазначила пресслужба фінустанови.

У грудні 2016 року уряд, пославшись на пропозицію Національного банку та колишніх акціонерів ПриватБанку, вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк та влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Ексвласники банку вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною. У свою чергу, ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Раніше Нацбанк, посилаючись на розслідування компанії Kroll, заявив, що ексменеджмент та колишні власники ПриватБанку завдали збитки фінансовій установі на суму $5,5 млрд.