Державний регулятор затвердив План розвитку ПАТ "Дніпрогаз" на 2019 рік

Державний регулятор затвердив План розвитку ПАТ "Дніпрогаз" на 2019 рік
Компанія спрямує 46,2 млн грн на модернізацію газотранспортної системи Дніпра та Дніпровського району. Понад 71% коштів буде витрачено на встановлення індивідуальних лічильників газу
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Більше 33 млн грн буде направлено на встановлення 16,6 тис. індивідуальних лічильників. Без обліку в Дніпрі та Дніпровському районі залишається 80 тис. домогосподарств.

Решта коштів — 13,2 млн грн, будуть направлені на виконання капітальних ремонтів розподільних газопроводів та газорозподільних пунктів. У цьому році буде модернізовано 4,3 км газопроводів, хоча потребують заміни 28,7 км мереж. Також буде здійснено ремонт 1 ГРП. Проте зараз 24 ГРП в Дніпрі та Дніпровському районі працюють більше 40 років та потребують реконструкції.

"Тарифна виручка ПАТ "Дніпрогаз" формується за рахунок тарифу на розподіл природного газу, який  затверджує НКРЕКП. За розподіл 1 кубометра блакитного палива до побутового споживача "Дніпрогаз" отримує 56 коп. з ціни 8,55 грн. За ці кошти здійснюються капітальні ремонти та модернізація газогонів, функціонування аварійної служби "104", організація роботи центрів обслуговування клієнтів, встановлення, заміна та повірка лічильників, — пояснює технічний директор компанії Юрій Безпрозваний.

Обсяг фінансування робіт на системі газопостачання міста на 2019 рік, схвалений НКРЕКП, залишився на рівні минулого року. Не дивлячись на зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року, тарифи на розподіл для облгазів регулятор не переглядав вже протягом трьох років.

Нагадаємо, торік за рахунок коштів інвестпрограми з метою забезпечення сталого та безаварійного розподілу газу було виконано капітальний ремонт чотирьох газорозподільних пунктів, встановлення системи телеметрії у 50 ГРП, капітальний ремонт обладнання у 6 газових колодязях, заміна 77 будинкових регуляторів тиску, встановлення 34 сигналізаторів аварійного тиску ШРП.

Довідка:

Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпрогаз" є розподіл природного газу для мешканців міста Дніпра та Дніпровського району. Система газопостачання Дніпра — це близько 5,5 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн кубометрів газу для 400 тис. побутових споживачів, 3,7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз — ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ "Дніпрогаз" є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.