Київстар призначає незалежним директором Майкла Помпео - ексдержсекретаря США

Київстар призначає незалежним директором Майкла Помпео - ексдержсекретаря США
Президент України Володимир Зеленський та колишній державний секретар США Майкл Помпео. Фото: пресслужба Офісу президента

Колишній державний секретар США Майкл Р. Помпео увійде до Ради директорів найбільшого українського оператора мобільного зв’язку Київстар.

Про призначення повідомила його материнська компанія — глобальний оператор цифрових комунікацій VEON, головний офіс якого знаходиться в Нідерландах.

"Майкл Р. Помпео приєднається до Ради директорів Київстар, українського дочірнього підприємства VEON як незалежний невиконавчий директор. Секретар Помпео приєднується як партнер Impact Investments, щойно створеної в США стратегічної та фінансової консалтингової та інвестиційної фірми, яка прагне розвивати довгострокові партнерські відносини з провідними світовими компаніями в різних галузях і регіонах.", — сказано у спільному офіційному повідомленні Київстару та VEON.

Майк Помпео, коментуючи своє призначення до Ради директорів Київстару заявив, що підприємництво й інвестиції — це економічне майбутнє України та її успіх.

"Я з гордістю приєднуюся до VEON і Київстар у їхній надзвичайній службі народу Україн. Я також вітаю материнську компанію Київстар VEON за її лідерство в інвестуванні в Україну та ініціативу "Invest in Ukraine NOW" ("Інвестуйте в Україну ЗАРАЗ")", — сказав Майк Помпео.

Каан Терзіоглу, генеральний директор VEON Group і голова Правління Київстару, в коментарі щодо призначення повідомив: "Я радий вітати держсекретаря Помпео в Наглядовій раді цієї зіркової компанії, яка має потужну підтримку наших стейкхолдерів у США".

За словами Каана Терзіоглу, VEON зробила чіткий вибір – служити Україні через свою дочірню компанію Київстар.

"Я маю честь вітати пана Помпео на посаді незалежного невиконавчого директора Ради директорів Київстар. Це потужний сигнал нашої відданості покращенню інвестиційного клімату в Україні", — підкреслив Олександр Комаров, президент Київстару.

Міжнародний холдинг VEON, який є власником 100% Київстару, інвестує в Україну $600 млн протягом найближчих трьох років та ініціює запуск програми "Invest in Ukraine NOW" — вона відкрита для всіх міжнародних компаній, готових взяти участь у відбудові України.

Як відомо, міжнародний телеком-холдинг, акції якого котируються на біржах NASDAQ у США та Euronext у ЄС, остаточно та безповоротно покинув російський ринок.

Майк Помпео — прихильник реалізації для України "плану Маршалла". Про це він заявив під час візиту до Києва навесні цього року, коли зустрічався в українській столиці з президентом Володимиром Зеленським. За словами колишнього держсекретаря США, найкраще для України — це створення владою системи та процесу для залучення приватного капіталу.

Президент України Володимир Зеленський уже зустрічався із Майком Помпео навесні цього року і під час зустрічі запросив бізнес із США активно інвестувати в Україну: "Ми відкриті для цього, готові надати вам повну допомогу. Для нас це дуже важливо. Ми зацікавлені, щоб люди могли знайти роботу, а бюджет отримував надходження для посилення наших можливостей на полі бою".

За нашою інформацією, пан Помпео має намір відвідати Україну  й обговорити з українськими високопосадовцями прогрес у сфері підтримки інвестиційного клімату.

Майкл Р. Помпео — партнер американського фонду Impact Investments, випускник військової академії у Вест-Пойнті, має ступінь доктора права Гарвардського університету. Він обіймав посаду 70-го держсекретаря США з 2018 до 2021 року та шостого директора Центрального розвідувального управління у 2017–2018 роках.