Мешканці Житомирщині заборгували за газ 454 млн грн

Фото: "Житомиргаз Збут"
Фото: "Житомиргаз Збут"
Попередження про відключення від газопостачання отримали 41,1 тисяч боржників області
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Мешканці Житомирщині заборгували за газ 454 млн грн, при цьому за 10 місяців цього року через заборгованість за газ в області відключені понад 9 тисяч споживачів. Разом з цим житомиряни почали погашати борги за газ — з початку року вони зменшились на 101 млн грн.

Зростання боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону. Адже через відсутність оплати за газ "Житомиргаз Збут" не може розрахуватися з іншими учасниками газового ринку. Тому 41,1 тисяч боржників отримали від компанії попередження про відключення від газопостачання.

"Ми вдячні тим споживачам, які вчасно та в повному обсязі розраховуються за спожиті кубометри газу. В кого ситуація склалася по-іншому — просимо звернутися до підприємства, щоб реструктурувати борг", — говорить директор "Житомиргаз Збут" Олена Благодарська.

Впродовж 2019 року через системні неплатежі від газопостачання були відключені 9623 побутових споживачів. Від моменту попередження до відключення газопостачання споживач має достатньо часу, аби сплатити кошти або звернутися до "Житомиргаз Збуту" із заявою про погашення боргу частинами. Тому, щоб уникнути відключення, споживачам потрібно вчасно подбати про спосіб погашення заборгованості.

Крім того, у компанії наголошують, що припинення газопостачання не позбавляє від необхідності оплати заборгованості, а у разі стягнення заборгованості в судовому порядку, до цієї суми додаються ще судові витрати та інфляційні втрати.

Повторне приєднання до системи газопостачання можливе лише після повного погашення заборгованості та компенсації збитків, пов'язаних з припиненням та поновленням газопостачання. Тож компанія просить не допускати таких ситуацій і вчасно розраховуватись за спожитий газ.