В Україні почали тестувати європейську систему присудження зірок готелям

В Україні почали тестувати європейську систему присудження зірок готелям

Державне агентство розвитку туризму та Асоціація готелів та курортів України почали тестувати європейську систему сертифікації готелів Hotels Stars Union (HSU). 

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства розвитку туризму України.

"Наразі, ця система класифікації готелів є однією з найпоширеніших в Європі. Учасниками HSU вже є 27 країн. Система критеріїв класифікації готелів HSU базується на 21 принципі прозорості та об’єктивності, поінформованості щодо якості та безпеки як для гостей, так і готельєрів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні за цими критеріями класифіковано понад 22 тисячі готелів, тобто це понад 1,2 мільйона класифікованих номерів у країнах-учасниках.

Україна є членом-спостерігачем Hotelstars Union з 2021 року і перші кроки щодо запровадження якісної класифікації готелів були заплановані на літо 2022 року, але війна призупинила роботу над її впровадженням.

Термін тестування – з 10 січня до 28 лютого 2023 року. Участь готелів безкоштовна та необов’язкова. Оцінювання готелю категорії від 1* до 5* згідно системи Hotel Stars Union доступне за посиланням.

В пресслужі додали, що в результаті оцінювання буде сформований перелік критеріїв, використання яких є ускладненим в умовах воєнного часу в Україні, та в подальшому будуть враховані в процесі адаптації на українському ринку.

Зазначимо, що в Україні вимоги до готелів визначені законом "Про туризм" та державним стандартом "Послуги туристичні. Класифікація готелів". Зірки присуджуються спеціальною комісієюУ 2021 Україна приєдналась до HOTREC, під патронатом якої була створена європейська система сертифікації готелів Hotels Stars Union.