Відкрита заява Громадської Ради Майдану

Громадська Рада Майдану вважає, що суспільство не можна побудувати зверху, це профанує саму ідею громадянського суспільства. Його неможливо задекларувати зі сцени. Це теж саме, що робить влада — імітує громадянську підтримку свого "покращення"
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

22 грудня Громадська Рада Майдану від більш ніж 50 громадських організацій делегувала Ольгу Богомолець та Юрія Макарова для виступу із заявою про спільний план дій на Народному Віче.

На жаль, делегатів громади на сцену не пустили.

Замість голосу громади сьогодні зі сцени Майдану опозиційні лідери озвучили створення Народного об"єднання "Майдан" та оголосила перелік людей, та організацій які увійшли до складу цього об"єднання. Для багатьох громадських активістів стало повною несподіванкою почути свої імена у керівному складі Народного об"єднання "Майдан", до складу якої увійшли десятки діючих народних депутатів від опозиції.

Громадська Рада Майдану відмічає позитивні зрушення у свідомості політиків. Вони починають говорити про необхідність об"єднання з громадянським суспільством. Але це об"єднання вони бачать у традиційно тушкованому вигляді.

Панове партійні лідери! Ви мислите в категоріях влади. Створювати діалог з громадськістю через його імітацію — це те саме , що будувати демократію на гумових кийках.

Ми нагадуємо опозиції, що Майдан Вже місяць мерзне в очікуванні, коли опозиція визначиться з Єдиним кандидатом на пост Президента України. Майдан кожної неділі з надією чекає від опозиційних політиків хоч якогось Плану Дій.

Ми, Громадська Рада Майдану пропонуємо почати обговорювати конкретні дії, а не чергові політичні гасла. Ми пропонуємо обговорювати критерії, яким повинні відповідати члени нового уряду. Ми пропонуємо змінювати систему влади, а не персоналії в ній. Ми пропонуємо це робити політикам публічно, відкрито і чесно за загальним круглим столом. Ми закликаємо політиків пам'ятати, що на Евромайдані знаходяться люди, які вийшли і працюють заради людей.

Тому Громадська Рада Майдану вимагає:

1) Від опозиції визначитися з єдиним кандидатом в президенти України на виборах 2015 року. Якщо ви цього не зробите до 29 грудня — Громадська Рада Майдану ініціює проведення всенародного праймерізу (обговорення) кандидатури та програми єдиного кандидата в президенти України.

2) Ми вимагаємо проведення Національного круглого столу за участю Громадської Ради Майдану, опозиції та моральних авторитетів нації для створення Стратегії розвитку країни/зміни Системи.

3) Ми вимагаємо скликання Установчої Конституційної Асамблеї, яка має, в режимі прозорості та на основі демократії участі, схвалити текст нової редакції Конституції України.

Ми знаємо чіткий шлях перемоги Майдану і він досить простий — формування нового уряду з числа загальновизнаних фахівців, які мають незаплямовану репутацію. Такі люди знайшлися свого часу у Польщі, Болгарії, Угорщині. Знайдуться і в нас!

Тел. прес-офісу Громадської Ради Майдану (+38) 066 754 67 83

Email: [email protected]