З початку року новими клієнтами "Хмельницькгаз збуту" стали дві тисячі подолян

Фото: Van Tay Media / Unsplash
Фото: Van Tay Media / Unsplash
Найактивніше кількість клієнтів компанії зростає в обласному центрі та Хмельницькому районі: за рік тут новими споживачами газу стали майже півтори тисячі домогосподарств

За 10 місяців 2019 року майже дві тисячі мешканців Хмельницької області обрали своїм постачальником ТОВ "Хмельницькгаз збут". Наразі загальна кількість побутових споживачів газу Хмельниччини сягнула понад 410 тисяч, левова частка яких — клієнти з обласного центру та найбільших міст області.

Найактивніше кількість клієнтів "Хмельницькгаз збуту" зростає в обласному центрі та Хмельницькому районі: за рік тут новими споживачами газу стали майже півтори тисячі домогосподарств. Ще 252 нових споживачів компанія отримала в Кам'янці-Подільському, в Красилові — 67 нових клієнтів, у Славуті — 29. Таке збільшення пов`язане із новобудовами в містах. У всіх інших районах області зареєстровано всього до десятка нових користувачів газу.

"З-поміж усіх видів палива подоляни все ж таки віддають перевагу природному газу як найдоступнішому та екологічному енергоносію, — сказав директор "Хмельницькгаз збуту" Андрій Левицький. — Водночас, в сільській місцевості окремі споживачі переходять на користування альтернативними видами палива, зокрема, деревиною. Тому клієнтська база перебуває у постійному русі".

Наразі більша частина поставок газу "Хмельницькгаз збуту" припадає на побутових споживачів. Але ця категорія є найбільш проблематичною та вимагає значних фінансових та людських ресурсів.

Фахівці газопостачальної компанії працюють зі споживачами газу — населенням як у Хмельницькому, так і у кожному районі Хмельниччини. Щоденно співробітники "Хмельницькгаз збуту" обслуговують тисячі клієнтів, надають їм усю необхідну інформацію, опрацьовують звернення.

Торговельна націнка "Хмельницькгаз збуту" складає всього 2,1% від закупівельної ціни природного газу. При цьому при сплаті за газ, цю націнку використовують на друк та доставку квитанцій, підтримку цілого ряду необхідних сервісів для онлайн-спілкування з клієнтами, зокрема "Особистого кабінету споживача".

Однак, ситуацію значно ускладнюють багатомільйонні борги споживачів, в тому числі і отримувачів державної допомоги, а також велика кількість пільговиків та субсидіантів.

Нагадаємо, основною сферою діяльності ТОВ "Хмельницькгаз збут" є постачання природного газу усім категоріям споживачів Хмельницької області (крім міста Шепетівки та Шепетівського району). Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов"язками.

Клієнтами компанії є понад 400 тисяч сімей Хмельниччини, більше двох тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, понад 200 релігійних організацій. Серед найпотужніших споживачів: ПП "Аслан-Текстиль", ТОВ "Спецавтоінвест", ПрАТ "Городоцький елеватор Суффле", "Карат".