Німеччина виділить Україні €195 млн на захист енергетичної інфраструктури

Німеччина виділить Україні €195 млн на захист енергетичної інфраструктури
Олександр Кубраков та Свеня Шульце. Фото: Мінрозвитку Німеччини

Міністерство розвитку Німеччини (BMZ) додатково виділяє Україні 195 млн євро на захист енергомереж та відновлення енергетичної інфраструктури. 

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі відомства.

Оскільки український енергетичний сектор все ще страждає від руйнівних руйнувань, спричинених потужними атаками Росії на енергетичну інфраструктуру минулої зими, будь яка допомога та підтримка енергосектору України є надзвичайно важливою. 

"Тепло та електроенергія є ключовими для стійкості людей в Україні, особливо з огляду на майбутню зиму. Ось чому ми збільшуємо нашу підтримку критичної енергетичної інфраструктури України", - сказала міністр розвитку Свеня Шульце.

Повідомляється, що близько половини нових коштів має бути використано для захисту енергетичної інфраструктури та для відновлення пошкодженої енергосистеми, а інша – для забезпечення використання енергоефективних технологій і відновлюваних джерел енергії.

Нагадаємо, Держсекретар Німеччини з питань розвитку Йохен Фласбарт пообіцяв 200 мільйонів євро на відновлення України. Ці кошти мають бути спрямовані на освіту, охорону здоров’я та постачання питної води, а також – на реконструкцію міст.