Одещина наразі знеструмлена: на відновлення енергозабезпечення потрібно більше часу ніж зазвичай

Одещина наразі знеструмлена: на відновлення енергозабезпечення потрібно більше часу ніж зазвичай

Станом на зараз Одеса та область знеструмлені. Заживлено тільки об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, пологові будинки, котельні та насосні станції. На відновлення енергозабезпечення буде потрібно більше часу ніж зазвичай.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

"Сьогодні вночі ворог завдав нових ударів по енергетичним об’єктам в Одеській області. Пошкоджено частину магістральних високовольтних мереж та обладнання, в результаті чого було знеструмлено споживачів м.Одеси та області", - зазначають в компанії.

Там додають, що наразі ситуація в регіоні дуже складна.

Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» працюють над поданням електроживлення на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканал, очисні споруди.

"Але відновлення електроживлення для побутових споживачів може зайняти більше часу через великий обсяг пошкоджень", - зазначають в "Укренерго".

Як зауважив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, ситуація залишається важкою, однак контрольованою.

"На відновлювальні роботи потрібно більше часу, ніж зазвичай. Просимо з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Влада та комунальники працюють цілодобово. Ми вже відновлюємо зруйноване", - підкреслив Тимошенко.

Він нагадав, що в  Одесі та області працюють всі Пункти Незламності.

Нагадаємо, вночі 10 грудня ворог атакував південь України  дронами-камікадзе. Продовжуючи техногенний терор поцілив по об'єктах енергетичної інфраструктури на Одещині, завдавши суттєвих руйнувань.