Україна отримала від Німеччини сонячні панелі та трансформатори: де їх встановлять

Україна отримала від Німеччини сонячні панелі та трансформатори: де їх встановлять
Фото: пресслужба Міненерго

Україна отримала від німецьких партнерів вантаж допомоги, який містить 27 пар сонячних модулів з інверторами, 26 сучасних акумуляторних батарей EcoFlow від німецької компанії Green Planet Energy.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Зазначається, що відповідна допомога буде передана для потреб АТ "Миколаївобленерго".

Ще 48 панелей потужністю до 500 Вт будуть розподілені для потреб Мереф'янської громади на Харківщині.

Також партнери передали 16 силових трансформаторів з твердою ізоляцією від компанії The Berliner Verkehrsbetriebe (BVG - найбільшої німецької компанії громадського транспорту), трансформатор, розподільні пристрої та котушки кабелю передали компанії Maaß GmbH та Energie Waldeck-Frankenberg.

Крім того, за фінансування Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини (BMWK) було закуплено та доставлено в Україну 55 генераторів та 11 котушок алюмінієвого проводу.

"Сьогодні в Україні триває наймасштабніша за всю історію ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах. Ми готуємося до опалювального сезону, який може бути не менш складним, ніж попередній. І допомога наших міжнародних партнерів у цій підготовці - дуже цінна, зокрема для сектору відновлюваних джерел. Дякуємо Німеччині за потужну підтримку", - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Нагадаємо,  раніше очільники профільних міністерств України та Німеччини підписали у Києві спільну заяву про наміри, яка розширює напрямки німецько-українського енергетичного партнерства з акцентом на "зелене" відновлення та відбудову енергетики України.

У рамках підписаної угоди уряди України та Німеччини спільно запускають проєкт "Відновлювані джерела енергії для стійкої України – R2U" для українських громад. Фінансування попередньо складе 2 млн євро.