Україна та Польща працюють над збільшенням можливості експорту української електроенергії у 5 разів

Україна та Польща працюють над збільшенням можливості експорту української електроенергії у 5 разів

Національна енергетична компанія "Укренерго" та польський оператор системи передачі електроенергії PSE SA працюють над збільшенням можливості експорту української електроенергії до Польщі у 5 разів. Про це на Facebook повідомляє "Укренерго".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Укренерго" та польський оператор системи передачі PSE SA розпочали відновлення міждержавної лінії електропередачі між Україною та Польщею. Відповідну рамкову угоду підписали голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький та президент PSE SA Ерік Клоссовскі", - повідомляє "Укренерго".

Згідно з повідомленням, експорт до Польщі відновився за кілька тижнів після синхронізації енергосистеми України з енергомережею континентальної Європи і зараз становить 215 МВт.

Введення відновленого інтерконектора у роботу на початку наступного року може збільшити фізичні можливості для експорту української електроенергії до Польщі ще майже на 1000 МВт.

Нагадаємо, Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E) дозволила Україні збільшити експорт електроенергії до країн Євросоюзу у 2,5 рази. З 30 липня показник сягнув 250 МВт.