"Укренерго" попереджає про фейки про нібито скасування аварійних відключень

"Укренерго" попереджає про фейки про нібито скасування аварійних відключень

Національна енергетична компанія “Укренерго” попереджає про розповсюдження фейкової інформації про нібито скасування аварійних відключень електроенергії, котрі розповсюджуються з фейкової сторінки компанії в Телеграм. Про це повідомляє прес-служба “Укренерго”.

"В соцмережах поширюється фейкова інформація про нібито скасування аварійних відключень електроенергії з посиланням на фальшиву сторінку нашої компанії. Це спроба збурити суспільство неправдивою інформацією", - сказано в повідомленні.

В "Укренерго" нагадали, що аварійні відключення – це вимушений крок, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва і споживання в енергосистемі. Відмовитись від них енергетики зможуть лише після повного припинення російських атак на енергосистему України.

Також в компанії зазначили, що "Укренерго" має лише одну сторінку на Facebook та лише один канал в Telegram.

"Будь-що інше, створене під нашим логотипом в цих соцмережах, є фейком і російською ІПСО. Побачите нову підробку - будь ласка, повідомляйте нам", - підкреслили в "Укренерго".

Нагадаємо, що раніше енергохолдинг ДТЕК попередив про десятки фейкових телеграм-каналів та ботів, котрі використовують назву компанії.