НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Відключення електроенергії 29 серпня: обмеження діятимуть впродовж доби

Відключення електроенергії 29 серпня: обмеження діятимуть впродовж доби
Фото: ua.depositphotos.com

Завтра, 29 серпня, обмеження споживання електроенергії будуть діяти протягом всього дня. Про це повідомили в "Укренерго".

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"З графіками застосування обмежень можна ознайомитись на сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах", - зазначили в "Укренерго".

У той же час постачання електроенергії для об'єктів критичної інфраструктури не підлягатиме обмеженням.

Україна повернулась до відключень світла 

Нагадаємо, 26 серпня російські військові здійснили одну із найбільших від початку повномасштабної війни ракетно-дронових атак на українську енергосистему. Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються.

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зазначила, що ця атака була однією з наймасованіших саме на енергетику. Ворог випустив 127 ракет і 109 дронів, і багато з них завдали значних пошкоджень і руйнувань енергетичній системі.

З цієї причини "Укренерго" було змушене 26 серпня запровадити графіки аварійних відключень, щоб вберегти цілісність системи.

"Сподіваємось відмовитись або послабити графіки відключень", — заявила заступниця міністра, додавши, що вони діятимуть доти, поки не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми.

Детальніше про наслідки масованого удару і про те, якими будуть відключення у серпні-вересні, читайте у матеріалі Delo.ua.

Фото: ua.depositphotos.com