Команда FTX розробила три плана для перезапуску криптобіржі

Команда FTX шукає інвестора для перезапуску криптобіржі. Джерело: depositphotos
Команда FTX шукає інвестора для перезапуску криптобіржі. Джерело: depositphotos

Компанія FTX Trading Ltd обговорює з трьома потенційними інвесторами варіанти відновлення торгів на відомій криптобіржі, повідомляє Bloomberg. Відповідне рішення щодо вибору інвестора буде прийнято до середини грудня. 

Під час перемовин FTX розглядає декілька варіантів перезапуску:

  • продаж усієї біржі, включаючи цінний список із понад 9 млн. клієнтів.
  • залучення партнера для перезапуску біржі.
  • самостійне перезавантаження торгової платформи.

Водночас з цим, імена учасників перемовин представники FTX не розкривають.  

"Ми щодня співпрацюємо з кількома сторонами", - заявив інвестиційний банкір компанії Кевін М. Кофскі з Perella Weinberg Partners під час судового засідання у Вілмінгтоні, штат Делавер, США. 

Чому криптобіржа FTX стала банкрутом 

Як вже розповідало Delo.ua, криза наздогнала криптобіржу FTX восени 2022 року. Стало відомо, що левова частка активів компанії Alameda Research була зосереджена у FTT – власних токенах криптобіржі FTX. А очільником Alameda Research та одним із засновників FTX був Сем Бенкман-Фрід. Після цієї новини клієнти почали масово виводити гроші, компанія не змогла задовольнити хвилю заявок, курс FTT обвалився.

Далі компанія подала документи про банкрутство, що дає можливість FTX працювати, доки йде робота щодо погашення зобов’язань перед кредиторами. Відомо, що FTX намагається зібрати гроші, щоб виплатити кредитам. Для цього потрібно біля $7 млрд. 

Раніше повідомлялося, що через судові рішення криптобіржа FTX може розпочати масовий розпродаж криптовалюти Solana, яким володіє на суму в $1,162 млрд. У зв’язку з цим, криптоексперти розробили чотири сценарія поведінки "монети" до початку 2024 року.