До кінця 2023 року курс Solana може зрости до $50 або впасти до $10 - прогнози експертів

У 2023 році курс Solana може різко зростати та падати. Джерело: depositphotos
У 2023 році курс Solana може різко зростати та падати. Джерело: depositphotos

У 2023 році на курс відомої криптовалюти SOL можуть впливати негативні та позитивні фактори, тому курс "монети" може зрости до $50 або впасти до $10. Тому економісти підготували чотири базових сценарія для Solana на кінець 2023 року та початок 2024 року. Про всі перспективи зростання та падіння криптовалюти SOL Delo.ua розповідає у статті "Solana, ти куди? Як зміниться курс SOL до кінця 2023 року".

Як пояснює аналітик компанії "Центр біржових технологій" (ЦБТ) Максим Орищак, поточну ситуацію на криптовалютному ринку можна охарактеризувати як завершальну частину "криптозими". Тобто, тривалий період падіння котирувань цифрових монет через загальні несприятливі умови близький до кінця. 

"Однак ніхто не може сказати, чи буде в четвертому кварталі заключний провал ринку, чи навпаки - плавний перехід до сталого зростання цін на криптовалюти продовжиться", - говорить Орищак.

Сценарій №1: Solana зростає до $30-40 та вище

Основними ризиками для завершення 2023 року аналітики називають такі фактори:

  • Додаткове підвищення процентних ставок американським та європейським фінансовими регуляторами.
  • Обвал фондових майданчиків. 

Якщо жодна з цих загроз не реалізується у 2023 році, тоді відбудеться плавний перехід у "криптовесну", впевнений Максим Орищак. В цьому випадку криптовалюта Solana може піднятися в діапазон $30-40 за монету, а потім зростатиме вище.

Сценарій №2: курс SOL впаде до $10-15 

Якщо ж наприкінці цього року іноземні фінрегулятори підвищать ставки, а фондові майданчики обваляться, тоді криптовалютний ринок увійде в чергову "криптозиму", говорить Орищак. Такі моделі вже відбувалися у листопаді-грудні 2018 року та у березні 2020 року. 

"Тоді курси криптовалют провалилися на 40-50%, але в подальшому доволі швидко відновилися. Потім був перехід на довгостроковий тренд зростання", - пояснює Орищак. 

Якщо крипторинок буде рухатися по цьому сценарію, тоді криптовалюта Solana піде на повторення цінових мінімумів 2022 року. Тобто, в грудні 2023 року "монета" може коштувати $10-15. А вже на початку 2024 року токен буде зростати.

Сценарій №3: курс Solana рухатиметься в коридорі $13-33

Своєю чергою, фінансовий аналітик Андрій Шевчишин впевнений, що курс Solana буде змінюватися в залежності від двох факторів:

  • глобальні тренди крипторинку;
  • реальні запущені проекти або заплановані до запуску за допомогою SOL. 

Тож поки ці фактори виглядають невизначено, криптовалюта Solana може й надалі рухатися в коридорі $13-33. 

Сценарій №4: вартість SOL зросте до $50

За словами експерта, якщо на крипторинку спрацюють позитивні фактори, наприклад, в блокчейні Solana будуть запускатися перспективні проєкти, тоді цей тренд підніме курс "монети" угору – до $50.

"Якщо під впливом позитивних факторів валюта подолає максимуми 2023 року, у неї відкриються гарні перспективи на похід до $50, але це поки що виглядає досить оптимістично", - говорить Андрій Шевчишин.  

Яке майбутнє бачать для SOL іноземні аналітики

Закордонні аналітики обіцяють криптовалюті SOL доволі оптимістичне майбутнє на декілька років вперед. Так, згідно з вересневим оглядом компанії Finder, "монета" буде стабільно зростати у 2023 році – до $25,75, у 2025 році – до $65,82, у 2030 році – до $150,52. В цьому огляді було опитано 29 криптовалютних фахівців зі всього світу. 

Загалом експерти кажуть, що в майбутньому токен має гарні перспективи щодо зростання, оскільки з технічної точки зору блокчейн-платформа Solana має гарну екосистему. Все це робить проєкт популярним для використання серед учасників.

Раніше повідомлялося, що цифрові гроші центробанків можуть стати основою нової валютної систему світу. 

Більше про те, чому курс Solana може різко зростати або падати у 2023 та у 2024 роках, читайте у статті Delo.ua "Solana, ти куди? Як зміниться курс SOL до кінця 2023 року".