Уперше з 2018-го: Apple готує до виходу значно оновлені iPad Pro, – Bloomberg

iPad, планшет
iPad. Фото: Depositphotos

Компанія Apple наступного року планує випустити нові iPad Pro, які стануть першим великим оновленням продукту з 2018 року. Про це повідомив журналіст Bloomberg Марк Гурман.

Він зазначає, що колись iPad розглядався як потенційний наступник Mac, але наразі планшети приносять найменший дохід серед основних сегментів Apple. У другому кварталі поточного року продажі впали до найнижчого рівня з початку 2020 року, коли був сплеск збуту через пандемію COVID-19.

При цьому оновлення iPad останнім часом були незначними. Найпривабливішою новою моделлю за останні роки став бюджетний iPad 10-го покоління, представлений у жовтні 2022-го. Своєю чергою iPad mini не оновлювався два роки, а iPad Pro не отримував проривних змін з 2018-го, коли його оснастили, зокрема, новими чипами та камерами.

Однак наступні моделі iPad Pro, які мають кодові назви J717, J718, J720 і J721 перейдуть на чип M3. Також це будуть перші планшети  Apple з OLED-дисплеями – вони більш чіткі і яскраві, а також точніше відтворюють кольори, ніж IPS-екрани.

Нові моделі матимуть діагоналі в 11 і 13 дюймів. Це схоже на існуючу лінійку, однак наразі більша модель має 12,9 дюйма.

Також очікується, що з наступними iPad Pro буде випущено оновлену ​​Magic Keyboard, яка отримає більший трекпад.

Як пише Гурман, нові версії iPad Pro, ймовірно, збільшать продажі планшетів Apple. Однак ці пристрої не дебютують до весни чи початку літа 2024 року.

Джерело фото: ua.depositphotos.com