Про що б не домовились у Мінську Путін і Лукашенко, Україна готова – Кулеба

Про що б не домовились у Мінську Путін і Лукашенко, Україна готова – Кулеба
Фото: DW

Під час зустрічі президента РФ Володимира Путіна та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка не було ухвалено якихось критичних рішень, водночас Україна готова до будь-яких сценаріїв, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу 20 грудня.

"Зустріч Путіна та Лукашенка – черговий танок у їхньому виконанні. За тією інформацією, якою ми володіємо наразі, на цій зустрічі не були ухвалені якісь критичні рішення. Путін продовжує схиляти Лукашенка до максимального сприяння діяльності російських ЗС", – відмітив він.

Кулеба підкреслив, що вже низка об'єктів військової інфраструктури Білорусі перебуває під контролем РФ, і білоруські військові фактично усунені від впливу на ці процеси. Крім того, за словами міністра, незабаром планується ще одна зустріч Путіна та Лукашенка.

"Ми готові до будь-яких сценаріїв, про що вони між собою не домовлялися б, Україна до цього готова", – заявив Кулеба.

Нагадаємо, вчора американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Лукашенко, швидше за все, відмовив лідеру країни-агресору РФ Володимиру Путіну в подальших інтеграційних поступках. Аналізуючи результати їхньої зустрічі 19 грудня, в ISW дійшли висновку, що участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною.