Росія готується активізувати бойові дії до 24 лютого, - Данілов

Росія готується активізувати бойові дії до 24 лютого, - Данілов

Армія країни-агресора РФ готується активізувати бойові дії до річниці повномасштабної війни. Зокрема, окупанти можуть зосередитися на Донецькому, Луганському та Запорзькому напрямках.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Зараз вони готуються до максимальної активізації з огляду на те, що вони люди з "совка", і що до якоїсь річниці вони повинні мати якісь досягнення. Немає жодної таємниці, що вони до 24 лютого готуються до нової хвилі (наступу,  – ред.)", - зазначив він.

Данілов наголосив, що у РНБО та в лавах ЗСУ є розуміння, на яких ділянках російська армія хоче повторити наступальний маневр.

"У них (окупантів, - ред.) є завдання щодо Донецької та Луганської областей для того, щоб вони повністю вийшли на їхні кордони. Вони зараз вже тиждень намагаються зрозуміти, що відбувається на Запорізькому напрямку у нас з точки зору оборони. І зараз там є певне накопичення військ. Ми розуміємо, що відбувається в РФ із цього приводу", - сказав він.

Секретар РНБО наголосив, що Силам оборони України потрібно зараз бути у максимальній концентрації та готовності, оскільки у РФ багато мобілізованих і "залізо".

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомляв, що новий напад росіян на Київ через Білорусь малоймовірний. Основна активність російської армії розгортатиметься на Донецькому та Луганському напрямках.