Справа недостовірного декларування. ВАКС виправдав нардепа Камельчука

Юрій Камельчук, "Слуга народу"
Нардеп Юрій Камельчук. Фото: партія "Слуга народу"

Вищий антикорупційний суд визнав народного депутата невинуватим у кримінальному правопорушенні, передбаченого статтею про декларування недостовірної інформації. Про це повідомила пресслужба суду.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Депутата виправдано у зв’язку з недоведеністю складу кримінального правопорушення в його діях. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів із дня його проголошення.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", йдеться про нардепа від фракції "Слуга народу" Юрія Камельчука.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що планують оскаржити вирок.

Нагадаємо, в січні Національне антикорупційне бюро скерувало до суду справу за обвинуваченням Юрія Камельчука у внесенні недостовірних даних до декларації за 2020 рік. 

Слідство вважало, що він не вніс відомості про квартиру на Печерську (центральний район Києва), яку орендував протягом двох років із жовтня 2019. Вартість квартири оцінювали в понад 3,6 млн гривень.

Також нардепа підозрювали в тому, що він не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на понад 48,8 тис. доларів.