Данілов просить українців не називати росіян орками та свинособаками

Данілов просить українців не називати росіян орками та свинособаками

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що  українцям не варто занадто захоплюватися вживанням нових термінів – орк, русня, свинособака.

Про це Данілов написав у Фейсбуці.

"Нам, напевно, не варто занадто захоплюватися вживанням нових термінів – орк, русня, свинособака… Не потрібно розмивати образ ворога, так би мовити", - зазначив він.

Данілов нагадав, що актори, які грали орків у фільми "Володар перстнів" ще навесні виступили проти того, щоб їх ставили в один ряд з росіянами, вважаючи таке порівняння недоречним. Адже навіть орки не воювали проти жінок та дітей.

Тим більш образливе таке порівняння для собак і ні в чому не винних свиней, які до того ж, як виявилось, набагато охайніші й чистіші ніж російські окупанти.

На думку Данілова, краще писати  і зразу документувати для історії: "рускій", "росіянин", "Росія" – вбив, напав, пограбував, зґвалтував, зруйнував, збрехав.

"Щоб назавжди закарбувалось в український історичній пам’яті, який саме народ несе повноту колективну відповідальність за криваву війну, і щоб нам не забути ніколи всю мерзоту російського "братства"", - вважає секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше остійний представник України при ООН Сергій Кислиця запропонував повернути Росії історичну назву Московія на законодавчому рівні в Україні, посилаючись на досвід іменувань держав у інших народів.