На окупованих територіях Луганщини штучно занизили курс гривні

На окупованих територіях Луганщини штучно занизили курс гривні

Бойовики самопроголошеної ЛНР штучно занизили курс гривні на окупованих територіях Луганської області. Про це на своєму телеграм-каналі написав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Ще кілька місяців тому за 100 гривень на окупованій території Луганської області можна було отримати 250 рублів. Пізніше міняли пропонували 170 рублів, а якщо заощадження у вас занадто великі - то навіть 180 рублів. "курс 1,25, що вдвічі менше від початкового", - написав Гайдай.

За його словами, росіяни хочуть ментально зневірити людей у стійкості гривні, стійкості економіки української держави.

"Фактично страждають люди, у яких залишилися заощадження в гривні або кому продовжують надходити соціальні та пенсійні виплати. У переважній більшості це люди похилого віку, інваліди, незаможні. Грабують саме їх. Їм уже півроку обіцяють "конкурентоспроможний рівень соціальних гарантій", і знаходять причини відмовити". в оформленні пенсії", - написав Гайдай.

Глава ОВА додав, що населенню важче стає і евакуюватися з окупованої території, якщо немає власного транспорту. Через зниження курсу перевізники автоматично піднімають вартість проїзду. Також зростають ціни в продуктових магазинах, де цінники і раніше були дуже високими.

Нагадаємо, росіяни обіцяють батькам учнів на окупованих територіях виплатити 10 000 рублів, якщо дитина відвідуватиме школу і навчатиметься за російською програмою.