На Харківщині працюють над створенням чотирьох гуманітарних коридорів

На Харківщині працюють над створенням чотирьох гуманітарних коридорів

На сьогоднішній день Харківська обласна військова адміністрація (ОВА) працює над організацією чотирьох евакуаційних коридорів із окупованих територій регіону, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

"Ми постійно запитуємо через Офіс президента, через профільне міністерство реінтеграції щодо можливих евакуаційних та гуманітарних коридорів. Наразі ми запитали чотири маршрути знову", - сказав Синєгубов на брифінгу в суботу.

Він нагадав також, що наразі на одному з напрямків вдається здійснювати евакуацію щотижня. Зокрема, минулого понеділка евакуювали 943 особи, зокрема 16 дітей. Що ж стосується згаданих чотирьох коридорів, то Синєгубов додав наступне.

"Попередньо, дуже попередньо, є перспективи в цьому напрямі (скажу так, дуже обережно), і ми чекаємо. Як тільки буде можливість здійснити евакуацію, ми це зробимо", – додав він.

Нагадаємо, армія РФ в суботу зранку, 23 липня, завдала удару із реактивних систем залпового вогню по Основ’янському району Харкова. Пошкоджені житловий будинок та офісні приміщення, одна людина постраждала.