Україна повернула тіла ще 94 полеглих військових

Україна повернула тіла ще 94 полеглих військових
Україна повернула тіла ще 94 полеглих військових. Ілюстрація: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

20 листопада на підконтрольну Україні територію вдалося повернути тіла ще 94 загиблих оборонців. Відповідно, росіянам було передано тіла загиблих комбатантів.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

"Сьогодні вдалося повернути на підконтрольну територію тіла (останки) 94 оборонців України. Відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права протилежній стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих у зв’язку зі збройною агресією проти України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням,  ЗСУ забезпечать транспортування тіл та останків до визначених державних спеціалізованих установ і передадуть їх представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для подальшого визначення осіб загиблих.

Нагадаємо, 27 жовтня вдалося повернути з тимчасово окупованих територій в Україну тіла ще 50 полеглих українських захисників.

Загальні втрати сторін у війні в Україні

Зауважимо, The New York Times писало, що станом на кінець серпня загальна кількість військовослужбовців, убитих та поранених з обох сторін війни в Україні за півтора року, що минули з початку повномасштабного вторгнення РФ, наближається до 500 тисяч. 

При цьому, оцінити кількість втрат важко, оскільки Москва регулярно занижує кількість загиблих і поранених у війні, а Київ не розголошує офіційних цифр. 

Втрати російських військових, за словами офіційних осіб, наближаються до 300 тисяч. Це число включає близько 120 000 загиблих і від 170 000 до 180 000 поранених військових. Російські цифри перевершують українські цифри, які офіційні особи оцінюють у близько 70 000 убитих і від 100 000 до 120 000 поранених.

За півтора року кількість загиблих українських військових уже перевищила кількість американських військових, які загинули протягом майже двох десятиліть перебування підрозділів США у В’єтнамі (приблизно 58 000), і приблизно дорівнює кількості вбитих афганських сил безпеки за всю війну в Афганістан, з 2001 по 2021 рік (близько 69 000).