Українцям дозволили реєструвати акти цивільного стану за кордоном

Українцям дозволили реєструвати акти цивільного стану за кордоном

У вівторок, 24 січня, Кабмін схвалив надання можливості громадянам України, які перебувають за кордоном, отримувати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця проживання чи перебування, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Таке рішення буде діяти лише в умовах воєнного стану

"Закордонні дипломатичні установи України отримують можливість із використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснювати таку державну реєстрацію, вносити зміни до актових записів, поновлювати та анулювати їх незалежно від місця зберігання паперового носія актового запису цивільного стану", – повідомив Мельник.

Також, за його словами, вони зможуть повторно видавати свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану та витяги з реєстру.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні уряд погодив проєкти указів Президента України про  звільнення п’яти голів обласних військових адміністрацій – Дніпропетровської,Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської.