НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

У Telegram з'явиться новий відеоплеєр, який стане аналогом YouTube

У Telegram з'явиться новий відеоплеєр, який стане аналогом YouTube
Фото: Depositphotos

У месенджері Telegram незабаром з'явиться власний аналог відеохостингу YouTube. Розробники платформи оголосили конкурс на створення нового відеоплеєра. Творець найкращого плеєра отримає 50 тисяч доларів.

Про це повідомили у пресслужбі Telegram.

Уточнюється, що програма має відтворювати і відеозаписи, і аудіодоріжки. На першому етапі тестування програвач планують додати до мобільної версії програми для iOS, і лише згодом відеоплеєр з'явиться у користувачів Android та у ПК-версії месенджера.

Зазначається, що новий відеоплеєр замінить теперішній AVPlayer і працюватиме всередині програми без переходу в сторонні браузери.

Серед основних вимог розробники перерахували працездатність на iOS 12 та пізніших версіях, підтримку HLS-стримінгу та автоматичне налаштування якості ролика в залежності від швидкості інтернету у конкретного користувача.

Також є декілька вимог до конкурсу:

  • Медіаплеєр має замінити AVPlayer, який зараз використовується в програмі.
  • Водночас остаточна реалізація не повинна спричиняти проблеми з продуктивністю, нестабільність відтворення програми чи медіа.
  • Використання вебперегляду для відтворення аудіо чи відео заборонено. Можна реалізувати все у нативному коді або використати гібридне рішення, де керування даними обробляється в JavaScript (через вебперегляд або JavaScriptCore), а рендеринг виконується у нативному коді.
  • Можна використовувати hls.js як довідник.
  • Дозволено все, що не використовує AVPlayer для обробки відтворення HLS.
  • Мінімальною технічною вимогою до відеопрогравача та пріоритетною функцією є те, що відтворення відео має бути апаратним прискоренням.
  • Підтримка для відтворення в автономному режимі не потрібна.
  • Потрібно лише замінити відповідний код у HLSVideoContent.swift, де AVPlayer використовується для обробки потоків HLS.
  • Формати та кодеки, які повинні підтримуватися HLS і декодуванням відео: fmp4 / H264 / AAC.

Під час етапу оцінювання переглядатимуть код і тестуватимуть надсилання за різних умов із кількома носіями на різних пристроях iOS (iOS 12 – iOS 18).

Переможцям може бути запропоновано вивчити подальші можливості співпраці з Telegram. Призовий фонд конкурсу складає $50 000. Дедлайн: 23:59 25 жовтня (за часом Дубая). Брати участь можуть усі.

Результати буде оголошено у листопаді 2024 року.

Поки невідомо, чи буде у планованому продукті система рекомендацій. За її наявності Telegram може почати конкурувати з YouTube.

Зауважимо, соціальна платформа X (Twitter) планує презентувати новий сервіс для відеохостингу. Застосунок буде доступний на телевізорах Amazon і Samsung, а його інтерфейс буде подібний до YouTube.

Нагадаємо, Telegram представив нові функції, орієнтовані на бізнес і творців контенту. Оновлення включають платні медіа для ботів, підписки за зірки та новий режим для каналів. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com