НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Viber запускає нові функції для групових чатів

Viber запускає нові функції для групових чатів
Фото: Rakuten Viber

Rakuten Viber запустив коментарі у спільнотах і функцію “Згадати всіх” у групових чатах. Крім того, відтепер можна створювати посилання на групові дзвінки у Viber з компʼютера і ділитися ними будь-де. Не загубитись у повідомленнях допоможуть стислий виклад чату та папки для чатів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Rakuten Viber.

Коментарі у спільнотах і згадка всіх у груповому чаті

Зазначається, що відтепер у спільнотах стали доступні коментарі. Замість десятків повідомлень у чаті, користувачі можуть просто залишати свої відповіді та думки у коментарях до конкретного повідомлення. Це допоможе зробити чат більш організованим. 

Для груп у Viber також підготували оновлення: нова функція “згадати всіх” (@всім) дозволяє адресувати повідомлення всім учасникам одразу замість окремих тегів. 

У Viber  також нагадали, у чому різниця між групами та спільнотами. Групи зазвичай обирають для близького кола спілкування (наприклад, чату сім’ї), адже в них є групові дзвінки та наскрізне шифрування. Спільноти, своєю чергою, більші — їх створюють для шкільних та сусідських чатів, курсів і гуртків тощо. Спільноти потрібні, коли треба додавати багато нових учасників і зберігати їх приватність: на відміну від груп, у спільнотах контактні номери адресатів — приховані. До того ж спільноти пропонують необмежене за часом сховище для фото, відео та інших файлів.

Посилання на групові дзвінки з десктопної версії. 

Крім того, відтепер у десктопній версії Viber можна створити посилання на дзвінок і поділитися лінком у застосунку або поза ним. Усі користувачі з обліковим записом Viber зможуть приєднатися за цим посиланням у зручний для себе час, а не відповівши на виклик тут і зараз. Такі дзвінки не мають визначеного “власника”, а тому закінчуються тільки тоді, коли всі учасники залишать конференцію.   

Як створити посилання на дзвінок: у десктопній версії перейти за кнопкою “Написати”, яка розташована біля поля пошуку, та обрати “Нове посилання на дзвінок”.

Нові функції Viber 

Додамо, в кінці червня Viber запровадив нову функція на основі Open AI, яка допомагає дізнатися, про що говорили у груповому чаті, без необхідності повністю його читати. Стислий виклад доступний усім українцям у безкоштовній версії застосунку. 

У березні компанія Rakuten Viber оголосила про запуск нової технології, що спрощує організацію важливих чатів і каналів. Зазначається, що функція папок дозволяє користувачам створювати до п’яти спеціальних папок на додаток до вкладки “Усі”, яка автоматично включає всі чати та канали. До папок можна додавати усі особисті чати, групові чати, канали та спільноти. 

Папки допомагають користувачам розмежувати робоче та особисте життя в онлайні. Функція дозволяє організувати чати за категоріями, які обирає сам користувач.