"Укрзалізниця" хоче реконструювати 60 залізничних платформ для Kyiv City Express: кличе архітекторів

Фото: Telegram/UkrzalInfo
Фото: Telegram/UkrzalInfo

"Укрзалізниця" має намір реконструювати 60 залізничних платформ у Києві та Київській області в рамках створення мережі приміського сполучення Kyiv City Express, йдеться у повідомленні держкомпанії.

"Реконструкція платформ має забезпечити безбар’єрний доступ до приміських та міських поїздів, що є одним із фокусів стратегії "Безбар’єрна залізниця". Залізниця щодня перевозить сотні поранених, людей з інвалідністю та з ускладненою мобільністю, що зумовлює проєктування саме безбар’єрних платформ", - зазначає перевізник.

Другим фокусом проєкту є безпека: як констатують в УЗ, зараз велика частка платформ Південно-Західної залізниці знаходиться в аварійному стані і потребує приведення до ладу.

"До прикладу, Київська кільцева електричка запускалася у розпал війни, і в рамках проєкту терміново відроджувалися такі зупинки як Київська Русанівка та Київ-Дніпровський, адже першочергово важливо було забезпечити міську мобільність та резервні можливості для екстреної евакуації", - нагадують в компанії.

Там вкаують, що тепер пасажиропотік на кільцевій електричці став системним, а Русанівка входить до трійки її найбільш популярних станцій, тому для подальшої безпечної експлуатації аварійну інфраструктуру станції треба відремонтувати.

Наразі УЗ запрошує проєктні та архітектурні організації, урбаністів до відкритої наради перед оголошенням тендеру на проєктування 60 платформ, яка має відбутися 27 жовтня о 15:00 у лаунжі центрального залізничного вокзалу в Києві.

Насамперед до діалогу, обговорення технічного завдання та умов тендеру запрошуються проєктувальники, що готові взяти участь у торгах, а також представники громадськості та преси.