НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Volkswagen знову знижує прогноз прибутку через зниження попиту на автомобілі

Volkswagen знову знижує прогноз прибутку через зниження попиту на автомобілі
Фото: ua.depositphotos.com

Німецький автовиробник Volkswagen очікує, що у 2024 році буде поставлено менше автомобілів, ніж у 2023 році, що стане четвертим падінням продажів за останні п’ять років. Про це повідомляє Bloomberg.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Volkswagen переглянув свої прогнози: світові поставки автомобілів у 2024 році зменшаться до близько 9 мільйонів одиниць, що є значно нижчим за попередній прогноз, який передбачав зростання на 3%.

Операційна маржа тепер очікується на рівні 5,6%, в той час як раніше прогнозували 7%. 

Зазначений перегляд демонструє серйозність кризи, яка охопила компанію Volkswagen, що не змогла успішно перейти на електромобілі та втратила свої позиції в Китаї, де її бренди VW, Audi і Porsche зменшують свою частку на ринку. 

У Європі компанія стикається з новими конкурентами, зокрема китайською BYD, а також з конфліктами з профспілками через можливі скорочення робочих місць і безпрецедентні закриття заводів.

Акції Volkswagen впали на 2% у Франкфурті, довівши загальне падіння цього року до 15%. Інші автовиробники, зокрема Stellantis і Aston Martin, також переглянули свої прогнози, що негативно вплинуло на європейський автомобільний ринок.

Volkswagen колись домінував у продажах бензинових автомобілів у Китаї, але не зміг впоратися з швидким переходом на електромобілі, де місцеві виробники, такі як BYD, успішно пропонують інноваційні та доступні моделі. 

Щоб змінити ситуацію, компанія закриває заводи, укладає партнерства з місцевими виробниками, зокрема Xpeng Inc., та просуває новий бренд електромобілів для молодих споживачів.

Нагадаємо, що у вересні Volkswagen вперше за 87 років своєї історії оголосив про намір закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал.

Наразі Volkswagen має 673 тисячі співробітників і планує звільнити до 110 тисяч людей у найближчі роки.

Фото: ua.depositphotos.com