У світі скорочується виробництво молока

У світі скорочується виробництво молока
Фото: Depositphotos

У листопаді 2021 року у всьому світі зменшилося виробництво молока та молочної продукції. Так, за даними Інфагро, у Сполучених Штатах Америки порівняно з попереднім роком виробництво молока знизилося на 0,4%, на 1,5% у Новій Зеландії і на 0,8% в Австралії.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як інформують у виданні, виробництво також залишається низьким у найбільших молочних країнах Європи.

Зокрема, виробництво у Німеччині впало на 2,9% порівняно з минулим роком, у Франції – на 2,6%, у Великій Британії – на 2% та у Нідерландах – на 4%. Аргентина є єдиним великим експортером молочної продукції, де виробництво молока зросло.

Виробництво молока в Аргентині у листопаді зросло на 4,5% порівняно з попереднім роком.

У той же час, за інформацією Daily Dairy Report, рекорд Південної Америки, який протидіє глобальній тенденції скорочення виробництва, може опинитися під загрозою через зростання витрат та несприятливу погоду в Аргентині та Уругваї.

У виданні зазначають, що найбільші експортери молочної продукції скорочують постачання з вересня, це дуже різкий глобальний дефіцит.

При цьому західні ЗМІ запевняють, що різке підвищення ціни, сигналом про який були останні торги GDT у січні, у будь-якому випадку призведе до відновлення виробництва молока, оскільки його виробники реагують на зростання цін. Проте найближчим часом, як зазначають аналітики, ринок не очікує надлишку молока.

Так, видання USDA Dairy Market News повідомляє, що в Західній Європі "очікується, що виробництво молока в 2022 році буде нижчим за бажане", що, ймовірно, дозволить контролювати виробництво олії та сухого молока.

У свою чергу, у огляді ринку торгової компанії Т.С. Jacoby & Со говориться, що "виробники молока в традиційно молочних європейських країнах за віком вибувають з бізнесу, а оскільки уряд посилає чіткі сигнали про те, що воно готове задушити комерцію, щоб виконати свої екологічні зобов'язання, стає все менше молодих фермерів, які можуть їх замінити". Експерти наголошують, що поголів'я корів у ЄС скорочується.

Тим часом брак робочої сили, дорогі сировинні ресурси та волога погода негативно вплинули на надої в Австралії та Новій Зеландії, і пройде кілька місяців, перш ніж настане новий сезон та виробники зможуть збільшити свої стада, щоб скористатися рекордно високими цінами на молоко.

І навіть у разі високих цін посилення екологічних обмежень може стримувати зростання виробництва молока у Новій Зеландії.

Раніше повідомлялося, що у жовтні 2021 року ціни на продовольство у світі зросли до десятирічного максимуму. Найбільше зростання показали рослинні олії, зернові культури та молочна продукція.