Україна стала одним із найбільших експортерів яблука до Ефіопії, обігнавши Польщу

Україна стала одним із найбільших експортерів яблука до Ефіопії, обігнавши Польщу

Лідером за темпами зростання постачання яблука на ринок Ефіопії за підсумками 2021 року стала Україна, яка увійшла до шести найбільших країн-постачальників. За рік експорт свіжого яблука з України до Ефіопії зріс одразу більш ніж у шість разів та сягнув 222 тонн.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє EastFruit.

Ефіопія продовжує збільшувати імпорт яблука. Обсяг імпорту цих екзотичних для Ефіопії фруктів у 2021 році зріс на 30% і сягнув 4,3 тис. тонн.

Природно, що лідером з обсягу поставок яблука ринку Ефіопії є ПАР, що знаходиться ближче, ніж інші постачальники до цієї країни. На постачання з ПАР припадало майже третину всього імпорту яблука Ефіопії, а обсяг імпорту з цієї країни зріс на 88% за рік.

Проте лідером за темпами зростання постачання яблука на ринок Ефіопії за підсумками 2021 року стала Україна, що увійшла до шести найбільших країн-постачальників. За рік експорт свіжого яблука з України до Ефіопії зріс одразу більш ніж у шість разів та сягнув 222 тонн.

За обсягом постачання яблука в Ефіопію України обійшла такі великі країни-експортери яблука, як Польща, Італія, Китай, США та Сербія.

Як зазначають аналітики, за обсягом постачання яблука в Ефіопію в 2021 календарному році України майже наздогнала Чилі. Попереду України за обсягом постачання яблука п'ять країн: ПАР, Франція, Нова Зеландія, Туреччина та Чилі.

"У постачанні яблука до країн Субсахарської Африки поки що важливі не стільки обсяги, скільки сам тренд. Адже яблуко там продається в основному поштучно і коштує досить дорого. А отже, за умови зниження ціни та покращення інфраструктури торгівлі свіжою продукцією, яка поки що продається без охолодження, потенціал зростання обсягів експорту яблука і насправді величезний, адже в одній тільки Ефіопії живе понад 115 млн людей, і темпи приросту населення в сукупності з темпами економічного зростання тут вищі, ніж в більшості інших регіонів світу, включаючи країни Південно-Східної Азії", — каже Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО)".

Зазначимо, що яблуко з України стає справжнім трендом у регіоні Субсахарської Африки. Отже, очікується, що питома вага країн цього регіону в постачанні яблука з України продовжуватиме зростати.