В Україну в 2021 році імпортували рекордну кількість вживаних авто: 83 машини з кожних 100

продаж авто
Продаж авто. Фото: Depositphotos

У грудні минулого року в Україні зареєстрували 47,3 тисячі легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. Це на 18% більше, ніж у період 2020 року, повідомляє "Укравтопром".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

У грудні реєстрація імпортованого автомобільного секонд-хенду в чотири з половиною рази перевершила кількість угод на ринку нових легкових машин.

Загалом у 2021 році український автопарк поповнили 517,4 тисячі легкових авто з пробігом, що на 46% більше, ніж роком раніше, і стало абсолютним рекордом для країни. В результаті 83 зі 100 легкових автомобілів, що пройшли свою першу реєстрацію в Україні, були машинами з пробігом.

Найбільш популярна марка серед імпортного секонд-хенду Volkswagen. За рік зареєстровано 90,2 тисячі автомобілів цього бренду. На другому місці Ford: зареєстровано майже 45 тисяч вживаних машин. Третя за популярністю Renault з результатом 42,9 тисячи автомобілів.

Моделі марки Skoda показали четвертий результат, їх власниками стали 38,4 тисячі українців. У п'ятірці лідерів також Opel, у заліку якого 33,1 тисячі реєстрацій.

Наприкінці 2021 року в Україні різко зріс попит на комерційні автомобілі. Перше місце з продажу та реєстрації займає французька марка Citroen, на другому місці у Renault, на третьому розташувалася італійська марка Fiat.

Минулого року значно зріс і показник імпорту автомобілів до України загалом. Через тимчасовий пільговий період на розмитнення автомобілів на європейських номерах понад 82% імпортованих машин — "євробляхи". Кількість таких автомобілів в Україны зросла на 38%. Вперше у поставках нових легкових автомобілів домінував імпорт із Китаю.

Фото: Depositphotos