У поточному році Банк Кредит Дніпро не потребує докапіталізації

На 1 січня 2021 року з урахуванням здійснених заходів АТ "Банк Кредит Дніпро" не потребує додаткового капіталу
Фото: Facebook/Банк Кредіт Дніпро

Банк Кредит Дніпро не потребує додаткового капіталу як за базовим сценарієм розвитку економічного середовища в Україні, так і за несприятливим.

Про це повідомила прес-служба Банку Кредит Дніпро з посиланням на оприлюднені Національним банком України результати стрес-тестів для трьох десятків найбільших банківських установ, які об'єднують 93% активів банківської системи, до яких належить і Банк Кредит Дніпро.

Нагадаємо, що банківський регулятор оприлюднив результати стрес-тестування у 2021 році, під час якого проаналізував показники діяльності банків на початок 2021 року, а також їхню діяльність протягом минулого року, та зробив свої висновки.

"Згідно з результатами оцінки стійкості за даними на 1 січня 2021 року з урахуванням здійснених заходів АТ "Банк Кредит Дніпро" не потребує додаткового капіталу. Банк пройшов процедуру оцінки стійкості методом стрес-тестування НБУ станом на 1 січня 2021 року.

"Згідно з результатами оцінки стійкості необхідний (цільовий) рівень нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) банку становить 18,8%, а необхідний рівень нормативу достатності основного капіталу (Н3) — 17,3%. Згідно з результатами стрес-тестування Банк Кредит Дніпро не потребує додаткового капіталу", — повідомили у прес-службі банку з посиланням на висновки Нацбанку за результатами стрес-тестів.

НБУ також відзначив позитивну динаміку щодо зниження впливу непрофільних активів на показники Банку Кредит Дніпро, а також заходи банку щодо зниження ключових ризиків діяльності.

За результатами проведення стрес-тестів банк продемонстрував відповідність нормативних показників вимогам НБУ до стійкості фінансової установи.

"З урахуванням здійснених заходів на 30 червня 2022 року необхідний рівень достатності регулятивного капіталу (Н2) банку становить 10,0%, а необхідний рівень нормативу достатності основного капіталу (Н3) – 7,0%", — розповіли у прес-службі Банку Кредит Дніпро про рекомендації та висновки банківського регулятора за підсумками стрес-тестів.

Водночас у банку повідомили, що деякі його поточні нормативні показники вдвічі перевищують вимоги НБУ та встановлений регулятором орієнтир: станом на 1 грудня 2021 року фактичне значення нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) Банку Кредит Дніпро становить 20,7% — це вдвічі вище за рекомендований Нацбанком рівень і нормативно встановлене значення не нижче 10%, а норматив достатності основного капіталу (Н3) становить 10,4%, тоді як нормативне значення не менше 7%.

Як відомо, Банк Кредит Дніпро має один з найвищих на українському банківському ринку показників надійності та кредитоспроможності: аналітики рейтингового агентства IBI-Rating нещодавно надали банку рейтинг за національною шкалою uaAA+ зі стабільним прогнозом.

За підсумками 11 місяців 2021 року Банк Кредит Дніпро увійшов до топ-20 найприбутковіших банків України.

Банк Кредит Дніпро — український комерційний банк, що належить відомому українському бізнесмену з топ-10 Forbes Ukraine Олександру Ярославському, власнику групи DCH (www.dch.com.ua), що об'єднує активи у сфері фінансів, промисловості, транспорту, будівництва, девелопменту, рітейлу та ін Банк входить до ТОП-20 фінансових установ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Банк Кредит Дніпро має намір придбати Перший інвестиційний банк (PINbank, Київ).

Також стало відомо, що Банк Кредит Дніпро створює пул програм для фінансування клієнтів малого та мікробізнесу, ведуться переговори з муніципалітетами, приватними організаціями, міжнародними фондами та асоціаціями.