"Біосфера" запускає виробництво біорозкладних гранул із кукурудзяного крохмалю

"Біосфера" запускає виробництво біорозкладних гранул із кукурудзяного крохмалю

За прогнозами компанії, сума інвестицій у виробництво становитиме до 5 млн євро

Корпорація "Біосфера" має намір у 2022 році запустити виробництво гранул на основі кукурудзяного крохмалю. З них можна буде виготовляти екологічно чисті побутові споживчі товари.

Про це Delo.ua розповів засновник та СЕО корпорації "Біосфера" Андрій Здесенко.

Так, виробництво корпорації "Біосфера" буде розташоване на Дніпропетровщині на території вже існуючого виробничого комплексу "ККД".

Прогнозована сума інвестицій – до 5 мільйонів євро, які підуть на будівництво заводу та закупівлю необхідного обладнання.

Спочатку в роботу будуть запущені виробничі потужності 200 тонн/місяць або 2,5 тисячі тонн/рік. При цьому компанії розглядають можливість розширення потужностей до 10 тисяч тонн/рік.

Зі 100% сировини виходить 90% продукції, тобто з однієї тисячі тонн гранул, що розкладаються, виробляється 900 тонн готової продукції.

"Головний потенційний клієнт, який вже у нас є, це корпорація "Біосфера" і наш завод "ККД". З отриманих гранул ми вироблятимемо біорозкладні сміттєві пакети. Але ми відкриті до співпраці і готові продавати нашу сировину для інших виробників, які зможуть з його виробляти пакети різного призначення, а також агроплівку", - зазначив Здесенко .

У компанії планують реалізовувати гранули на внутрішньому ринку і відправляти на експорт.

Нагадаємо, що корпорація "Біосфера" взялася переробляти поліетилен із McDonald's у сміттєві пакети.