Боротьба за цінні кадри: Meta переманює співробітників Microsoft та Apple

Meta, Microsoft, Apple
Meta пропонує велику зарплату, щоб переманити співробітників Microsoft

Талановиті співробітники техногігантів Microsoft і Apple переходять працювати в компанію Meta, оскільки їм пропонують кращі умови праці. Як повідомило видання The Wall Street Journal, переманювання співробітників пов'язане з битвою за працівників, які мають навички для створення метавсесвіту.

Відомо, що за 2021 Microsoft втратила близько 100 цінних працівників. За словами колишніх співробітників корпорації, конкуренти переманюють людей з досвідом розробки гарнітури доповненої реальності Microsoft HoloLens, іноді пропонуючи їм подвоїти зарплату.

Серед співробітників, що пішли, є кілька лідерів команди Microsoft HoloLens. Зокрема Чарлі Хан, який відповідав за збір відгуків клієнтів про проект, пішов влітку 2021 року, щоб приєднатися до Meta. Джош Міллер, який працював у команді з відображення, останніми місяцями став директором з відображення в Meta.

Microsoft відмовилася ділитися подробицями про команду HoloLens, але заявила, що звільнення співробітників - це регулярна проблема, з якою стикається багато команд, і що компанія робить все можливе, щоб зберегти співробітників.

У свою чергу, Мета відмовилася коментувати свої методи прийому на роботу.

Як раніше повідомляло видання Bloomberg, компанія Apple також зіткнулася з масовим переходом до Meta.

Нагадаємо, у жовтні компанія Facebook змінила назву на Meta. За словами Цукерберга, зміна назви має продемонструвати, що компанія Facebook — це не тільки однойменна соцмережа, але й інші проекти компанії, такі як Instagram, месенжер WhatsApp і Oculus — компанія, яка створює пристрої для віртуальної реальності.

Варто зазначити, що у грудні Yahoo! Finance традиційно обрала "Компанію року". Примітно, що саме Microsoft стала найкращою компанією 2021 року, а Meta — найгіршою.