В Україні запустили сервіс з купівлі нерухомості у складчину з отриманням доходу від оренди

Фото: Inzhur
Поки що викуповувати пропонується лише супермаркети "Сільпо" та McDonald's. Фото: Inzhur

В Україні запустили сервіс Inzhur, що дозволяє інвесторам спільно купувати об'єкти нерухомості та надалі здавати їх в оренду, отримуючи з цього дохід.

Як зазначають у компанії, це перший український REIT (Real Estate Investment Trust) при тому, що такі фонди вже десятки років є звичайною практикою на ринках США та Європи.

"Він відкриває для інвесторів ринок великих комерційних об'єктів, раніше недоступних через високу вартість. Тепер кожен українець зможе стати співвласником високоякісної нерухомості, зданої в довгострокову оренду топовим українським та міжнародним компаніям, і отримувати по-справжньому пасивний дохід", — йдеться у повідомленні.

Inzhur вже відібрав для інвестування низку об'єктів нерухомості, зданих в оренду на 10–25 років мережі українських супермаркетів "Сільпо" та міжнародній мережі фастфуд-ресторанів McDonald's.

Засновником та інвестором Inzhur є голова наглядової ради інвестфонду Zhurzhii Ventures Андрій Журжій. Фонд володіє девелоперською компанією Smile Development (яка побудувала та продала інвесторам понад 30 супермаркетів "Сільпо" та "Фора", а також житловий комплекс "Оптимісто" в селі Гатне під Києвом) та компанією з управління активами "Інвестиційні партнери" (що керує активами на 43 мільярди гривень в Україні та країнах Євросоюзу).

"Понад 10 років ми працюємо з інвестиціями та нерухомістю: будуємо, керуємо, продаємо великим приватним інвесторам або компаніям. Ми досконально вивчили міжнародний досвід, маємо юридичну, будівельну та управлінську експертизу. Це дозволило нам створити для українців сервіс, з яким кожен може інвестувати не лише у квартири, а й високоліквідні комерційні об'єкти нерухомості, і щомісяця отримувати дивіденди від здачі у довгострокову оренду", — зазначає бізнесмен.

За словами Журжія, всі клопоти з відбору та обслуговування нерухомості, взаємодії з орендарями, ремонту, страхування та сплати податків Inzhur братиме на себе, а інвестор отримуватиме офіційний дохід на свій рахунок, беручи участь у прирості вартості нерухомості.

Зараз для інвестування доступний супермаркет у селі Лісники під Києвом для мережі "Сільпо", поряд з яким навесні має відкритися ресторан McDonald's, де зараз триває ремонт.

Прогнозована дохідність інвестицій становить 10,06% у доларах, термін договору арени – 10 років. Мінімальна сума для вкладень 5364 долари, виплата доходу від оренди буде здійснюватися щомісяця.

Загалом протягом 2022 року Inzhur планує викупити разом із інвесторами ще близько 10 об'єктів нерухомості, де орендарями є McDonald's або "Сільпо", а також розширити співпрацю з іншими українськими та міжнародними орендарями.