Збитки для бізнесу від заворушень у Казахстані оцінили у $220 млн

Протести у Казахстані, збитки бізнесу
Найбільш постраждалою галуззю виявилася торгівля. Фото: EPA

Бізнес у Казахстані станом на 11 грудня оцінив збитки від заворушень у 95,3 мільярда тенге, або понад 220 мільйонів доларів. Про це повідомляє прес-служба Національної палати підприємців.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Більшість збитків припадає на колишню столицю і найбільше місто країни Алмати. При цьому підрахунки поки що приблизні. За попередніми підрахунками, в Алмати бізнес оцінив розмір збитків від заворушень у 93,8 мільярда тенге, або 214 мільйонів доларів.

"У 9 регіонах країни виявлено 1528 постраждалих суб'єктів бізнесу, що розташовані у 1709 об'єктах, з них в Алмати - 1408 суб'єктів, розташованих у 1578 об'єктах", - сказано в повідомленні Національної палати підприємців.

Найбільше від заворушень та мародерства постраждала галузь торгівлі – 1448 суб'єктів бізнесу. Крім того, збитків зазнали 32 суб'єкти громадського харчування, 37 — фінсектори, 9 — логістики, 2 — ЗМІ.

Нагадаємо, внаслідок масових заворушень у Казахстані , які розпочали 2 січня, загинули 164 особи.

Найбільше загиблих зареєстровано у колишній столиці та трьох регіонах. Зокрема, в Алмати, за даними міністерства, загинули 103 особи (зокрема двоє дітей), у Кизилордінській області – 21 особа, у Жамбилській – 10, в Алматинській – вісім.