Чиновника "Укргазвидобування" спіймали на хабарі

Чиновника "Укргазвидобування" спіймали на хабарі
Фото: пресслужба СБУ

Служба безпеки України викрила посадових осіб АТ "Укргазвидобування", які вимагали 400 тисяч грн хабара за нестворення перешкод при виконанні тендерних угод з приватною компанією.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Слідство встановило, що схему організували працівники сектору закупівлі матеріалів "Укргазвидобування".

"Встановлено, що комерційна фірма мала підписану з держпідприємством угоду на постачання товарів та послуг на загальну суму понад 38 млн грн. Проте посадові особи штучно затягували терміни надання постачальникам специфікацій необхідних товарів. Коли стало ясно, що виконати зобов'язання вчасно не вдається, зловмисники пропонували сплатити їм хабар за "миттєве" підписання додаткової угоди та перенесення термінів виконання основного договору", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одного із зловмисників правоохоронці затримали "на гарячому" під час отримання хабаря у 400 тисяч грн.

Йому пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки чи одержання неправомірної вигоди посадовцем) Кримінального кодексу.

"Йдуть слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування корупційної схеми", – зазначають у СБУ.

Водночас прес-служба Київської міської прокуратури також повідомляє про затримання чиновників та про хабар у сумі вже 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, 24 грудня 2021 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду призначила покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі колишньому заступнику керівника ДК "Укргазвидобування".

Ексчиновника визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення – дачі хабаря у розмірі 100 тисяч доларів США співробітнику Генеральної прокуратури.