У Києві побили та пограбували телеведучого Куликова, який відмовився дати прикурити

Фото: скриншот видео "Громадського радіо"

У Києві заарештували двох чоловіків, які пограбували 7 січня відомого телеведучого, співзасновника та керівника “Громадського радіо” Андрія Куликова. Як повідомляє Головне управління поліції у Києві, на проспекті Перемоги зловмисники підійшли до потерпілого та попросили цигарку.

Отримавши відмову, вони побили його, відібравши гаманець із 3 тисячами грн, банківську картку та мобільний телефон. У міській прокуратурі при цьому уточнюють , що телеведучому завдали кілька ударів руками та ногами в області голови та грудної клітки.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці протягом кількох годин встановили та затримали грабіжників в одному зі столичних хостелів.

Зловмисниками виявився раніше засуджений за пограбування, крадіжки та незаконне обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області, а також його ровесник родом з Волинської області, який перебуває у статусі обвинуваченого за крадіжку. Наразі правоохоронці перевіряють причетність ще двох осіб до скоєння цього кримінального злочину.

Шевченківське управління поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу (грабіж). Слідчі повідомили затриманим про підозру, а Шевченківський районний суд Києва вже обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За цей злочин їм загрожує до шести років ув'язнення.

Як повідомляє "Київ оперативний", інцидент стався біля будівлі Центрального відділу держреєстрації актів цивільного стану (Палацу урочистих подій), що у районі Повітрофлотського шляхопроводу.

Як розповів на відео один з учасників інциденту, зареєстрований у Вараші Рівненської області, пограбування сталося рано-вранці, близько 5:30-6:00 7 січня, при цьому 6 січня у нього був день народження. З його слів також випливає, що нападники гадки не мали, кого саме грабують.

З відео такожвипливає, що у справі фігурують чотири особи, двоє з яких, включаючи мешканця Вараша, перебувають у статусі свідків. Затриманими ж виявилися Лоза Юрій Юрійович (також коментує те, що сталося, на відео) та Дранко Вадим Дмитрович.

Як прокоментував напад виданню "Страна.ua" сам Куликов, викладена правоохоронцями інформація про подробиці події відповідає дійсності, при цьому він "у жодному разі" не пов'язує це зі своєю професійною діяльністю. Також 64-річний журналіст відзначив швидку реакцію правоохоронців на заяву про злочин.

"Десь через 30 хвилин я був у поліцейській дільниці. Правоохоронці одразу ж взялися за справу, не уточнюючи журналіст я чи футболіст. Це всі подробиці, які можу повідомити", – заявив він, додавши, що сліди нападу все ще помітні на його обличчі.