З початку війни в Україні виявили майже 90 ДРГ

З початку війни в Україні виявили майже 90 ДРГ
Фото: ukr.net

Від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну на нашій території було виявлено 88 диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), а затримано близько 800 осіб, причетних до диверсійної діяльності, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Майже усіх таких затриманих передали до СБУ. За словами Єніна, за останні два тижні правоохоронці викрили одну ДРГ та затримали 43 особи, причетні до диверсійної діяльності. Лише в Києві за перші два тижні затримано 18 осіб, причетних до ДРГ, 16 з яких – передано до СБУ.

Перший заступник міністра закликав громадян залишатися пильними і не тішити себе ілюзією спокою у тих місцях, де ніби здається спокійно.

Нагадаємо, що, наприклад, на початку травня СБУ нейтралізувала глибоко законспіровану ДРГ росіян — агенти генштабу збройних сил Росії готували теракт, плануючи збити літак над територією Росії чи Білорусі.

В атаці на повітряне судно окупанти планували звинуватити Україну та наших партнерів. Для здійснення провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт із переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) Stinger.