Ціни на бензин та дизпаливо у мережі групи "Приват" за день виросли на 1 гривню за літр

Ціни на бензин та дизпаливо у мережі групи "Приват" за день виросли на 1 гривню за літр
Група "Приват" вдруге за місяць підняла ціни на пальне на гривню. Фото: Facebook "Укрнафта"

Одна з найбільших в Україні консолідованих мереж групи "Приват" 17 лютого підняла ціни на бензин та дизельне паливо одразу на 1 гривню за літр.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Консалтингова група А-95, передає enkorr.

До групи "Приват" входить 1540 станцій, у тому числі мереж "Авіас", ANP, "Укрнафта". Зокрема, у мережі АЗС ANP бензин марки А-92 подорожчав до 32,95 грн/л, бензин А-95 – до 33,95 грн/л.

У цій же мережі дизпаливо також додало ціни, подорожчавши до 33 грн/л.

На АЗС "Укрнафти" вартість бензину А-92 зросла до 33 грн/л, А-92 - до 34 грн. Дизпаливо на станціях цієї мережі подорожчало до 33 грн/л.

Це вже друге підвищення цін на пальне на АЗС консолідованої мережі групи "Приват" за місяць. Попереднього разу бензин та ДП подорожчали 8 лютого і також на гривню.

Крім того, паливо подорожчало й у інших великих мережах. На станціях АЗС KLO бензини та ДП подорожчали на 0,30 грн/л: бензин А-92 – до 35,05 грн/л, бензин А-95 – до 35,49 грн/л, дизпаливо – до 35,29 грн/л. Бензини у мережі SOCAR подорожчали на 0,77-0,91 грн/л, дизпаливо – на 1 грн/л.

Подорожчання пального сталося через рішення Міністерства економіки України підвищити рівень середньої вартості, на підставі якої автозаправні станції встановлюють ціни на бензин та дизпаливо. Після цього АЗС відкоригували ціни на ДП та бензин у бік підвищення.