Україна пропонує європейським країнам зберігати газ у своїх ПСГ

Україна пропонує європейським країнам зберігати газ у своїх ПСГ

Україна пропонує тим європейським країнам, які не мають власних сховищ газу, зберігати газ у її газових сховищах. Про це на Facebook написав міністр енергетики Герман Галущенко.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

За його словами, після відповідного рішення Ради Європи газові сховища у ЄС мають бути заповнені на 80% до 1 листопада 2022 року. Водночас далеко не всі європейські країни мають власні ПСГ, щоб надійно забезпечити населення та промисловість енергоресурсом.

Тому рішення передбачає, що держави-члени Європейської ради можуть укладати контракти на зберігання газу з договірними сторонами Енергетичної спільноти.

"Україна як головуючий у 2022 році учасник Energy Community готова підставити своє плече та стати надійним партнером Європи у забезпеченні сталого газопостачання цього опалювального сезону. Наші ПСГ – найбільші в Європі і ми пропонуємо їх для зберігання запасів газу європейських країн. Тим більше, що умови зберігання в Україні – чи не найоптимальніші в Європі", - написав Галущенко.

Нагадаємо, Рада Європи прийняла ухвалу, якою члени ЄС зобов'язані заповнити свої підземні газові сховища не менш ніж на 80% до зими 2022/2023 і не менш ніж на 90% до наступних зим.