Британська влада вперше конфіскувала NFT майже на 2 мільйони доларів

Британська влада вперше конфіскувала NFT майже на 2 мільйони доларів
Податкова конфіскувала 3 незамінних NFT. Фото:AFP

Податкова служба у Великій Британії вперше конфіскувала NFT у ході розслідування шахрайства на суму 1,9 мільйона доларів. Вилучили три незамінні токени, повідомляє CNBC.

Шахраї, у яких конфіскували NFT, намагалися провернути схему із поверненням податків на додану вартість (ПДВ).

За допомогою мобільних номерів незареєстрованих абонентів та фальшивих рахунків-фактур зловмисники намагалися приховати свою особу під час спроби провернути шахрайську схему з податками.

"Наша перша конфіскація незамінного токена є попередженням для всіх, хто думає, що може використовувати криптоактиви, щоб применшити свої доходи", — зазначив заступник директора Управління з податкових та митних зборів (HMRC) Нік Шарп.

Він додав, що британська податкова постійно адаптується до нових технологій, щоб йти в ногу з тим, як злочинці та шахраї намагаються приховати свої активи.

Раніше в США конфіскували більшу частину зі 119 тисяч 754 біткоїнів, вкрадених у 2016 році з однією з найбільших криптовалютних бірж у світі Bitfinex (Гонконг).

Нагадаємо, у серпні 2016 року гонконзька біржа Bitfinex  повідомила, що хакери вкрали майже 120 тисяч біткоїнів, після чого вартість криптовалюти на той момент впала з 600 до 540 доларів за монету.

До зламу така кількість біткоїну оцінювалася на криптобіржах у 72 мільйони доларів, після крадіжки його вартість знизилася до 65 мільйонів доларів.