У США випустять срібний долар із українською символікою (ФОТО)

У США випустять срібний долар із українською символікою (ФОТО)

У США випустять американські срібні інвестиційні монети номіналами 1 долар, присвячені українській визвольній війні.

Про це повідомляє прес-служба музею фінансів Національного банку України.

"На реверсах обох монет зображено жінку, що уособлює образ Свободи. Дизайн зворотної сторони монети створено за мотивами ескізу художника і медальєра Адольфа Олександра Вайнмана "Свобода, Що Іде". Спочатку цей дизайн використовували для розмінної монети США номіналом 50 центів, яка викарбувалася між 1916-1947 роками. У дизайні інвестиційних монет 2022 року відображено безліч українських національних символів. На реверсі першої монети навколо жінки у квітковому вінку майорить синьо-жовтий прапор", — йдеться у повідомленні.

На реверсі другий Свобода одягнена у кольори українського прапора та крокує по полю соняшників. Крім того, із соняшників складається вінок жінки, а букет із цих квітів вона тримає в руках. На аверсі обох монет зображено культовий американський орел у польоті. Дизайн аверсу інвестиційних монет цього типу оновлено у 2021 році та створено художницею Емілі Дамстра. На лицьовій стороні другої монети зображення орла – кольорове, виконане у фарбах української символіки.

Нагадаємо, раніше "Укрпошта" домовилася з Rozetka, щоб виставити марки "Російський військовий корабель, йди…!" на майданчик маркетплейсу для продажу. У результаті навантаження на сайт перевищило навантаження "Чорної п'ятниці" в десятки разів.