Відповідь на агресію Росії: ЄБРР надасть Україні та її сусідам кредиту на €2 млрд

Відповідь на агресію Росії: ЄБРР надасть Україні та її сусідам кредиту на €2 млрд
Фото: Агрополіт

В Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалили кредитну програму на суму до €2 млрд для України та сусідніх з нею держав, що постраждали від припливу українських біженців, передає Інтерфакс.

Йдеться про програму в рамках "Пакету стійкості ЄБРР", що є широким стратегічним підходом банку у відповідь на війну, яку веде РФ проти України.

"У рамковій програмі будуть використовуватися різні види фінансових інструментів для приватних клієнтів, суверенів, муніципалітетів, муніципальних компаній та інших державних підприємств і фінансових посередників (включаючи державні банки)", – наголошується в повідомленні на сайті банку від 14 квітня.

Нагадаємо, що рада директорів ЄБРР попередньо ухвалила пакет заходів на суму в 2 млрд для допомоги громадянам, компаніям і країнам, що постраждали від війни в Україні, 9 березня.

Водночас ЄБРР продовжує виконувати свої плани щодо виключення РФ та Білорусі з отримання фінансування проєктів. Рада керуючих ЄБРР схвалила вжиття жорстких заходів після вторгнення в Україну