Навушники Apple зможуть розпізнавати власника за формою вух

Творці пропонують використовувати ультразвукові сигнали для визначення форми зовнішнього слухового проходу
AirPods зможуть грати лише у вухах власника айфону. Фото: rozetked.me

Компанія Apple розробила технологію AirPods, яка може визначати користувачів за формою вух.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє DailyMail, техногігант подав патент на внутрішньовушний біометричний пристрій, який використовує ультразвукові сигнали, які відображені від стінок слухового проходу користувача.

Творці пропонують використовувати ультразвукові сигнали для визначення форми зовнішнього слухового проходу.

Вони відображатимуться від поверхні та генеруватимуть сигнал, який буде відноситися до конкретного користувача.

Тобто AirPods зможуть грати лише у вухах власника айфону. Якщо інша людина одягне навушники, музика або розмова відразу зупиняться.

На сьогоднішній день Apple ще не отримала схвалення патенту. Але навіть якщо вона його зареєструє, це не означає, що подібні AirPods будь-коли вийдуть.

У виданні зазначають, що це буде нова форма біометрії, аналогічна розпізнаванню облич та відбитків пальців, які вже використовуються для розблокування смартфонів.

Apple визнає, що звичайні бездротові навушники, які підключаються до смартфона людини, зазвичай дозволяють використовувати їх стороннім особам.

"Звичайні системи не враховують, чи дозволено користувачеві в навушниках взаємодіяти з особистими функціями пристрою, такими як отримання повідомлень від пристрою", — йдеться у патенті.

Нагадаємо, Apple випустила бета-версію операційної системи iOS 15.4 для розробників, у якій додали можливість настроїти Face ID для розпізнавання обличчя у захисній масці.