Apple додала можливість розблокувати iPhone обличчям у масці

Apple додала можливість розблокувати iPhone обличчям у масці
Apple додала можливість розблокувати iPhone обличчям у масці

Компанія Apple випустила бета-версію операційної системи iOS 15.4 для розробників, в якій додали можливість настроїти Face ID для розпізнавання обличчя в масці захисту.

Про це пише Mac Rumors.

Нещодавно Apple випустила релізне складання iOS 15.3, але при цьому вже почала тестувати iOS 15.4. Перша бета-версія серйозно спростила життя користувачам iPhone 12 та 13, які використовують Face ID.

Як повідомляється, Apple переробила свою фірмову систему розпізнавання особи Face ID. Зміни були потрібні у зв'язку з епідеміологічною обстановкою у світі — пішов третій рік з моменту початку пандемії коронавірусу, а маска на обличчі так само є необхідним атрибутом у громадських місцях.

При розробці системи Face ID Apple ніяк не могла передбачити таке становище, тому «яблучний» сканер обличчя отримує нові доробки, причому не вперше.

Раніше Apple вже впроваджувала можливість додати в iPhone своє обличчя в масці, щоб покращити якість сканування, а також привнесла зв'язку з Apple Watch — якщо поблизу був «яблучний» годинник, одягнений на руку, iPhone розблокувався миттєво.

Однак і цього виявилося замало - далеко не всі носять Apple Watch. Тому в останній iOS 15.4 beta 1 компанія додала у Face ID новий режим: тепер сканер може розпізнавати зони навколо очей, які є унікальними у кожної людини. При цьому смартфон попереджає, що найточніше сканування можливе лише якщо особа нічим не прихована.

Новий пункт меню з'явиться в «Налаштуваннях» → «Face ID та код-пароль» і називається «Використовувати Face ID у масці».

Важливий нюанс: схоже, поки що фішка з'явилася лише у лінійках iPhone 12 та iPhone 13.

Крім масок, система Face ID в iOS 15.4 стала краще розпізнавати свого власника в окулярах як прозорих, так і сонцезахисних. Однак якщо ви захочете скористатися відразу цими двома налаштуваннями, то нічого не вийде: Apple попереджає, що розпізнавання обличчя в сонцезахисних окулярах в режимі «В масці» не підтримується. При цьому звичайні прозорі окуляри не створять жодних проблем.

Раніше повідомлялося, що Apple планує впровадити у свої смартфони iPhone функцію, яка дозволить приймати платежі та зможе повністю замінити термінали.