Apple може відкласти вихід гарнітури змішаної реальності до 2023 року

Apple може відкласти вихід гарнітури змішаної реальності до 2023 року
Apple може відкласти вихід гарнітури змішаної реальності до 2023 року

Через проблеми з розробкою, вихід гарнітури змішаної реальності Apple можуть відкласти до 2023 року.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами джерел видання, Apple спочатку планувала представити гарнітуру в 2021 році та розпочати поставки цього року.

Потім компанія вирішила представити пристрій на конференції для розробників WWDC у червні 2022 року, але це навряд чи станеться через низку проблем.

Джерела стверджують, що розробники Apple зіштовхнулися з проблемою перегріву гарнітури, також є питання до камери та програмного забезпечення.

За чутками, в пристрої буде два чіпи, і Bloomberg вважає, що принаймні один з них буде за потужністю на рівні M1 Pro, що має останні моделі MacBook Pro. Саме високі вимоги до системи охолодження цього чіпа є причиною проблем із перегріванням.

В результаті Apple зараз розглядає можливість відстрочення запуску гарнітури до кінця 2022 року або перенесення на 2023 рік.

Компанія нібито сповістила партнерів з ланцюжка постачання, що пристрій навряд чи вийде цього року, але, мабуть, остаточного рішення щодо цього немає.

Передбачається, що Apple основну увагу на WWDC у 2023 році зосередить на додатках віртуальної та доповненої реальності, щоб запустити для гарнітури магазин додатків.

iOS 16 (кодова назва - Sydney) отримає вбудовану підтримку гарнітури змішаної реальності. Як вважає Bloomberg, це означає, що Apple «теоретично може попередньо висвітлити технічні аспекти гарнітури або її програмного забезпечення, не демонструючи весь пристрій» на WWDC цього року.

Нагадаємо, компанія Apple має намір випустити власний безпілотний автомобіль до 2025 року. Хоча раніше інженери IT-гіганта заявляли, що на розробку потрібно 5-7 років.