"Податок на Google": Apple підвищує ціни в App Store на 20%

"Податок на Google": Apple підвищує ціни в App Store на 20%
"Податок на Google": Apple підвищує ціни в App Store на 20%

Компанія Apple підвищує ціни на додатки в App Store на 20% через набрання чинності закону про оподаткування електронних послуг нерезидентів.

Про це повідомляє AIN.UA.

Підвищення цін на платформі очікується найближчими днями. Таким чином, компанія закладає обов'язкову сплату податку на додану вартість (20%) відповідно до оновленого податкового законодавства.

У той же час ціни не підвищать для підписок з автоматичним оновленням, наприклад, Apple Music.

"Щойно ці зміни набудуть чинності, розділ "Ціни та доступність" у розділі "Мої програми" буде оновлено. Ви можете будь-коли змінити ціни на свої програми та покупки в додатках (включаючи підписки з автоматичним поновленням) у App Store Connect. Якщо ви пропонуєте підписку, ви можете зберегти старі ціни для наявних передплатників", — розповіли у Apple розробникам.

Так званий закон про "податок на Google" зобов'язує інтернет-гігантів, що працюють в Україні, платити 20% ПДВ в український держбюджет. Водночас він прибрав із законодавства норму про сплату українцями 20% ПДВ за купівлю реклами у нерезидентів.

Нові норми набули чинності з 1 січня 2022 року.

Нагадаємо, у липні 2021 року президент України Володимир Зеленський   підписав закон про оподаткування електронних послуг нерезидентів, який Верховна Рада ухвалила 3 червня.

Зазначимо, що компанія Apple виплатила розробникам додатків $60 млрд у 2021 році, а з моменту запуску App Store у 2008 році — $260 млрд.